Gelukkige Co Swagerman prolongeert titel

28 augustus 2014 19:44

Co Swagerman heeft met Denise Pennekamp op de sulky op imponerende wijze de kortebaan in Middenbeemster gewonnen. De combinatie werd weliswaar tijdens de tweede omloop galopperend uitgeschakeld, maar kreeg na bijloting een nieuwe kans. Deze pakte de vijfjarige ruin met beide handen aan en liet daarna zijn tegenstanders geen kans meer. Boy Lucswolle finishte als tweede, voor Iper Flying en Dempsey Donon.

Ondanks dat Co Swagerman de gelukkige hand van het bijloten nodig had om te winnen in Middenbeemster, was zijn zege niet onverdiend. Het gemak waarmee hij afrekende met achtereenvolgens de eveneens bijgelote Un Amour d´Echal, Iper Flying en Boy Lucswolle was bewonderenswaardig. Met zijn tweede zege van dit seizoen nam de pupil van trainer Frans van der Blonk en passant de leidende positie in het klassement ´Kortebaanpaard 2014´ over van Yankee Attack.

Voor Boys Lucswolle en zijn stuurman Ruud Pools waren de druiven zuur. Zij profiteerden tijdens de tweede omloop van de misstappen van Co Swagerman en kwalificeerden zich ten koste van de titelverdediger voor de derde omloop. Tijdens de finale kwamen zij de combinatie echter opnieuw tegen en hadden geen schijn van kans. Door de tweede plaats passeerde Boy Lucswolle de winsomgrens van 750 euro en moet derhalve tijdens een volgende start weer vanaf de basisafstand starten.

Iper Flying kreeg een pittig koersverloop voor zijn kiezen en moest derhalve genoegen nemen met de derde plaats. Ook Dempsey Donon schotelde het talrijke publiek langs de gezellige baan mooie sport voor, maar was niet bij machte om zijn oudere tegenstander tijdens de troostfinale te verslaan.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.