Geen verrassingen op kortebaankalender 2014

29 november 2013 11:36

Wie zijn zomervakantie wil afstemmen op de kortebaan, lijkt redelijk veilig de kortebaankalender van 2013 aan te kunnen houden. Natuurlijk kunnen er nog altijd wijzigingen optreden, maar vooralsnog houden de meeste organisaties vast aan dezelfde koersdag.

De grootste wijziging is de aftrap. Helmond lost Assendelft weer af en koerst op Koningsdag: zaterdag 26 april. Assendelft volgt vervolgens op zaterdag 10 mei. Mogelijk heeft ook Sassenheim een andere koersdag. De organisatie wil graag op zaterdag koersen en houdt daarbij 21 juni aan. Een kortebaan op de traditionele vrijdag (een dag eerder dus) is echter niet uitgesloten.

Een terugkeer van Wateringen (vrijdag 25 juli) en een herkansing van Oostzaan (zaterdag 14 juni) staan onder voorbehoud op de kalender. Voorschoten heeft het Nederlands kampioenschap op maandag 28 juli. ’t Zand sluit het seizoen, geheel volgend traditie af. Deze koers staat gepland op maandag 13 oktober.

Op maandag 21 april (Tweede Paasdag) hoopt de Kortebaanbond het officieuze startschot van het seizoen te geven met de Kortebaandag op Drafcentrum Alkaar. De sprintkoers over 1100 meter en de gelegenheidskoers voor bestuursleden zijn traditioneel de hoogtepunten.

Wanneer de kortebaankalender definitief is, plaatsen wij deze online.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.