Geen Kortebaanjaarboek in 2012

4 oktober 2012 06:32

Hilgersom Tekstproducties ziet geen kans om ook in 2012 een Kortebaanjaarboek te produceren en uit te geven. Met dit besluit wordt een reeks van vijf jaren afgebroken. Het zal de liefhebbers van de kortebaan niet bevreemden dat deze beslissing is genomen na rijp beraad en dat Hilgersom Tekstproducties zeer teleurgesteld is dat zij geen mogelijkheid ziet de reeks voort te zetten.

Bij Hilgersom Tekstproducties speelde al lange tijd het idee de voormalige website Kortebaanjaarboek.nl te vernieuwen. Tijdens de algemene vergadering van de Bond van Harddraverijverenigingen en – stichtingen in Nederland, in november 2011, presenteerde zij een plan waarin de Bond en al zijn leden konden participeren. Een vernieuwde website speelde hierin een grote rol. Via een enquête kon men zich, voor het einde van het jaar, uitspreken. De overgrote meerderheid heeft niet gereageerd of wees het plan af. Een tegenslag, maar niet meer dan dat. Hilgersom Tekstproducties is ervan overtuigd dat de sport niet zonder goede, plaatselijk en regionaal overschrijdende PR kan. Goede en positieve publiciteit geschoeid op een moderne en ook voor de jeugd aantrekkelijke  leest. De mouwen werden opgerold en geheel in eigen beheer werd de site www.kortebaandraverijen.nl alsnog gebouwd. Op 6 april 2012 ging deze online. Alle verwachtingen omtrent deze site zijn in de loop van het seizoen overtroffen. Momenteel heeft de website ruim 130.000 bezoekers getrokken.

Succes of niet, financieel is de site niet uit de rode cijfers. Als echte liefhebbers stelt Hilgersom Tekstproducties dit niet als eis, maar het huisje moet wel bij het schuurtje blijven. Een nieuwe investering voor het produceren van het jaarboek 2012 is zakelijk niet verantwoord.

Hilgersom Tekstproducties kan zich indenken dat de liefhebbers van de kortebaan én van het jaarboek teleurgesteld zijn. Echter, wij hebben in het verleden beslissingen moeten nemen en staan daar nog volledig achter. Dat het jaarboek van dit besluit het slachtoffer is geworden, doet meer zeer dan de lezer kan bevroeden. Rest Hilgersom Tekstproducties niets anders dan iedereen te danken voor de steun en het begrip. Dank vooral aan de trouwe adverteerders en afnemers!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.