Gaya Vip en Fip Junior starten op Kortebaandag

16 april 2019 13:40

Gaya Vip en Fip Junior komen maandag (Tweede Paasdag) in actie tijdens de Kortebaandag op Drafcentrum Alkmaar. Naast de Megasprint staan er vijf koersen en een ponydraverij op het programma. De aanvang van de koersdag is 13.30 uur.

Trainster Caroline Aalbers en eigenaar Jan Beemsterboer gebruiken de Kortebaandag mede om de paarden voor de Super Vrienden-actie te tonen. Iedereen die zich via deze website voor eenmalig 121 euro aanmeldt, doet mee. Zij zijn dan het gehele kortebaanseizoen mede-eigenaar van het paard Emi van Jip (die zich waarschijnlijk buiten de koersen om toont). Bij voldoende aanmeldingen krijgen de Super Vrienden er ook Gaya Vip bij als tweede paard. Mocht één van deze paarden niet voldoen of bijvoorbeeld een blessure oplopen, hebben de Super Vrienden het paard Fip Junior achter de hand. Op deze manier kunnen zij elke kortebaan met minstens één paard deelnemen. Een mooie stimulans voor de sport!

Ook de koersnamen staan op de Kortebaandag in het teken van de Super Vrienden. Naast de Kortebaandraverijen.nl-prijs en de Kortebaanbond-prijs, zijn de koersen vernoemd naar Emi van Jip, Gaya Vip en de Super Vrienden. Iedereen die heeft aangemeld als Super Vriend mag zich na afloop van deze koersen melden om te huldigen. Alle aanwezige Super Vrienden in Alkmaar maken bovendien kans op een extra aandeel.

Gaya Vip rijdt in koers één samen met Caroline Aalbers. Een koers later komt John Dekker in actie met Fip Junior. Na de tweede koers wordt het kortebaanseizoen officieel geopend met het hijsen van de vlag van Santpoort, de organisatie die dit jaar het Nederlands kampioenschap heeft gekregen. Daarna gaat de Megasprint van start. Tussendoor komt in koers vier ook Donate Groenhof in actie.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.