Fuggedaboutit wint sterk in Alkmaar

18 oktober 2016 09:33

In ’t Zand lukte het net niet, maar in Alkmaar sloeg Fuggedaboutit onverbiddelijk toe. Een week na de laatste kortebaan van het seizoen sloeg de vierjarige ruin met trainer Tom Kooyman op de sulky met een imponerende laatste ronde toe op de langebaan en won zijn derde koers van 2016. Succes was er ook voor Fleur Swagerman, Dutch Buitenzorg en Yos JE. Het trio kortebaanwinnaars finishte tijdens hun koersen als tweede. Aad Pools was verantwoordelijk voor de grootste verrassing van de avond.

Fuggedaboutit startte maandag in Alkmaar tijdens de tweede koers met het ongunstige startnummer negen en mengde zich daarom tijdens de eerste meters niet in de strijd om de koppositie. Sterker, de vierjarige ruin van Stal de Groningers nam tot één ronde voor het einde zelfs de laatste plaats in het veld in. Met het ingaan van de laatste ronde stoomde de ruin vier dik naar voren en nam bij het uitkomen van de laatste bocht zelfs afstand van de concurrentie. Een fraaie zege van de pupil van trainer Tom Kooyman, die dit jaar als tweede finishte in Hillegom en ’t Zand en de derde omloop bereikte in Lisse.

Dutch Buitenzorg kende een soort gelijk koersverloop. De Nederlands kampioen van Nootdorp leek gedurende de koers voor amateurrijders het veld zelfs even te moeten laten gaan, maar kwam met een sterk eindschot nog heel dicht bij de overwinning. De combinatie met Djimmy Schneider op de sulky werd met minimaal verschil geklopt door Continental Lane met Willem Brouwer. Ook Fleur Swagerman, eveneens uit het entrainement van Frans van der Blonk, moest genoegen nemen met zilver. De vierjarige merrie hield zich tijdens de koers op in de buik van het peloton en pakte na veel strijd het tweede geld, achter de sterke winnaar Fideel Transs R met Jesse ter Borgh.

Verrassing

Tijdens de negende koers kwam een trio kortebaanpaarden in actie. Bronco Boko nam met een scherpe opening de kop, maar moest de leidende positie al snel afstaan aan Yonker Fanatic. Met het naderen van de finish trokken Yos JE en Evison nog ten aanval, maar Yonker Fanatic won afgetekend. Yos JE, de winnaar van Roden, legde beslag op de tweede plaats, voor Bronco Boko en Evison.

Aad Pools was tijdens de tiende koers verantwoordelijk voor de grootste verrassing van de avond. Met de zevenjarige vos Looks Valentine won hij na een uitgekiend koersverloop tegen een uitbetaling van ruim 53 tegen één. In koers elf was er weer succes voor Pools, die opnieuw won. Met Dreamline Promise nam hij na het vallen van de start de leiding, moest deze even afgeven, maar nam met het ingaan van de laatste bocht beslissend voordeel.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.