Fuggedaboutit wint op Victoria Park

14 januari 2017 10:04

Fuggedaboutit heeft vrijdagavond de openingskoers gewonnen op Victoria Park in Wolvega. De ruin, die vorig jaar als vierjarige twee keer tweede werd op de kortebaan, zegevierde samen met pikeur en trainer Tom Kooyman na een magistrale inhaalrace.

De troef van Stal de Groningers kende op vrijdag de dertiende met startnummer dertien een allesbehalve gelukkige koers. De kortebaner was het grootste slachtoffer van de galoppade van Ellot Charisma. Hierdoor moest hij helemaal van achteraan het grote veld beginnen. Met nog iets meer dan een ronde te gaan zette Kooyman de aanval in. Fuggedaboutit ging in rap tempo door het derde spoor naar voren en nestelde zich met nog een halve ronde te gaan naast de lange leider French Kiss met Jos Verbeeck.

In de laatste bocht nam Fuggedaboutit de kop over en nam sterk afstand van het veld. Vanuit het achterveld zette Monaco Royal Event met John de Leeuw nog de aanval in. De Zweed kwam echter te laat. Zijn tiende zege leverde Fuggedaboutit een prijs op van 2.500 euro.


Bekijk de beelden via Victoria Park Wolvega.

Femke Schermer

Onlangs was ook een andere kortebaantroef van Stal de Groningers succesvol op de langebaan. Femke Schermer won op 28 december een amateurkoers op Drafcentrum Alkmaar. Annemiek Beekman stuurde de pupil van Jan van Dooyeweerd naar haar eerste overwinning sinds de kortebaanzege vorig jaar in Hillegom.


Bekijk de beelden van Zonneveld services.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.