Fred Frelin wint tipcompetitie 2013

15 oktober 2013 20:31

Fred Frelin heeft de vijfde editie van de Kortebaandraverijen.nl tipcompetitie op zijn naam geschreven. De liefhebber uit Zeewolde kon voorafgaand aan ’t Zand alleen zijn leidende positie nog weggeven wanneer hij zelf slecht zou scoren en de laatste overgebleven concurrent Violette Venneman extreem veel punten zou halen. Dit scenario bleef uit.

Frelin was niet aanwezig tijdens de koers in ’t Zand. Hij krijgt zijn trofee plus fles wijn dan ook op een ander moment uitgereikt. Bovendien krijgt hij, net als de andere prijswinnaars, een portret op de site.

Flessen wijn

Venneman en Piet Zwart waren wel aanwezig in ’t Zand. Venneman kreeg zelfs twee flessen wijn mee. Naast de tweede plaats in het eindklassement pakte ze tijdens de zomermaanden ook de tweede periode. Voor Zwart was het een spannende middag. De scores voor de kanshebbers werden langs de baan bijgehouden. Pas tijdens de slotfase van de koers, toen de regen met bakken uit de hemel kwam, was zijn derde plaats definitief. Leon Zoetemelk kon de derde plaats na de derde omloop vergeten. Hij kreeg nog wel een fles wijn voor zijn overwinning in de eerste periode.

De prijs van de derde periode is nog niet uitgereikt. Het was simpelweg te spannend tussen Kees Duijnisveld en Ferry Elderbroek.

De eerste had de leiding voorafgaand aan de koers in ’t Zand, maar scoorde een magere elf punten. Elderbroek kwam elke omloop dichterbij en besliste de strijd op het allerlaatste moment in zijn voordeel. Ook met Elderbroek, hij won in 2009 het eindklassement, wordt een ander moment gezocht om de prijs te overhandigen.

Dagprijs

De laatste dagprijs was direct de meest spannende van het seizoen. Tinus Boone, Taede Bruin, Chris Elderbroek, Rob Slootbeek en Willem Wiersma scoorden allemaal 28 punten. Boone vulde het formulier echter als eerste in en greep de overwinning.

Erelijst tipcompetitie:
2009- Ferry Elderbroek
2010- Theo Maalman
2011- Gerben Tijmes
2012- Violette Venneman
2013- Fred Frelin

Bekijk de eindstand van de tipcompetitie in 2013

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.