Fred Frelin winnaar TipCompetitie 2018

17 oktober 2018 10:39

Fred Frelin is de winnaar van de TipCompetitie 2018. De liefhebber uit Zeewolde kwam tijdens de laatste kortebaan van het seizoen in ’t Zand geen moment in de problemen en hield Sem Hilgersom en Leon Zoetemelk, de nummers twee en drie van het Algemeen Klassement, ruim achter zich. Daan IJperlaan zette met een ongekende eindsprint de strijd om de 3e periode op zijn kop, terwijl Ab Haak de laatste dagprijs van het jaar op zijn naam zette.

Niet voor het eerst dit seizoen verliep een kortebaan volledig anders dan verwacht. Chaman Rapida en Calistokingsdeep werden veelvuldig getipt, maar konden de verwachtingen geen moment waarmaken. Beide deelnemers verdwenen al na snel puntloos van het toneel. Doc Holiday leek daarentegen boven zichzelf uit te stijgen. De achtjarige ruin won verrassend de koers, ondanks een ‘vrijwillige’ starthandicap. De trots van de Meiden van Assum kon het gehele jaar rekenen op veel bijval, maar werd in ’t Zand, wellicht door de vijf meter extra in het startvak, grotendeels over het hoofd gezien.

Slechts drie deelnemers voorzagen een overwinning van Doc Holiday. Dat waren Ab Haak, Daan IJperlaan en Jan Zuidgeest. Door de opvallend hoge winnend uitbetaling van € 17,80 scoorden zij maar liefst achttien bonuspunten en werden daardoor onbereikbaar voor de concurrentie. Ab Haak vergaarde uiteindelijk de meeste punten. Hij zag weliswaar al tijdens de eerste omloop zowel Chaman Rapida en Calistokingsdeep uitgeschakeld worden, maar had met Southwind Raptor ook de verliezend finalist in zijn prognose. Jan Zuidgeest kwam slechts één punt te kort voor de dagprijs. De Stompwijker koos naast Doc Holiday voor Ronny Brandt, Donate Groenhof en Janus Boshoeve. Daan IJperlaan vulde zijn prognose verder aan met Eliot Charisma, Donate Groenhof en Chaman Rapida.

De strijd om de 3e periode kende een ongekende apotheose. Saskia van der Loos koesterde na de kortebaan van Lisse een voorsprong van zeventien punten en leek op rozen te zitten. Daan IJperlaan dacht hier echter anders over en schoof met een majestueuze eindsprint langszij. De Voorschotenaar scoorde dankzij Doc Holiday maar liefst eenendertig punten, waar Van der Loos bleef steken op zeven. Zo finishten beide deelnemers op een totaal van 213 punten, waardoor het aantal juist geraden winnaars in deze periode de doorslag moest geven. Daarin was IJperlaan duidelijk de bovenliggende partij met vier goed voorspelde winnaars, waar Van der Loos twee keer voor de juiste winnaar koos. Ap Opdam, Bernhard van der Pols en Cees Overweel finishten op ruime afstand van het duo op de derde, vierde en vijfde plaats.

Fred Frelin heeft in ’t Zand de kroon op het werk gezet. De nummer drie van vorig jaar, eerder al winnaar in 2013, nam na Heemskerk de leiding over van René van Delft en bouwde zijn voorsprong gestaag verder uit. Frelin is in alle opzichten de terechte winnaar, want van alle deelnemers voorspelde hij ook het vaakst de juiste winnaar. Dat deed hij maar liefst acht keer. Ben Niersman, Bert Schreuder, Cees Overweel, Dirk Verkerk, Henny van Seggelen, Henri Stol, Kees Knijnenburg, Miranda Slootbeek, Rob Slootbeek, Wendy Deugd en Yuri van Buren scoorden zes keer bonuspunten door de juiste winnaar te raden.

Sem Hilgersom liep met de koers over de Keinsmerweg wel iets in op Frelin, maar uiteindelijk was Frelin’s voorsprong groot genoeg. Desondanks mag de elfjarige Hilgersom, enige tijd zelfs de koploper in het Algemeen Klassement, enorm trots zijn op zijn tweede plaats. Leon Zoetemelk completeert het podium. De Voorschotenaar scoorde niet al te best in ’t Zand, maar behield met ruime voorsprong zijn derde plaats.

Paul van Diest maakte op de valreep nog een mooie sprong naar de vierde plaats, maar grijpt wel net naast de prijzen. Daan IJperlaan stelde met zijn geweldige dagscore naast de winst in de 3e periode ook een Top 10-notering veilig door vanaf de achttiende plaats te stijgen naar plek vijf. Henny van Seggelen sluit het seizoen af op de zesde plaats. De nabestaanden van Rob Slootbeek weerden zich kranig en finishten op een verdienstelijke zevende plaats. René van Delft en Ton Zuidgeest delen gebroederlijk de achtste plaats. Beiden finishten op 560 punten en voorspelden het afgelopen seizoen vijf winnaars juist. Ook Erwin Möhlmann scoorde in totaal 560 punten, maar koos drie keer voor de juiste winnaar. Desondanks behoort Möhlmann tot de tien beste deelnemers van het afgelopen seizoen.

Het seizoen is ten einde, de winnaars zijn bekend! Vanaf deze plaats enorm bedankt voor het deelnemen aan de TipCompetitie 2018! Viel je dit jaar buiten de prijzen, niet getreurd. Volgend jaar zijn we er weer! Heb je ideeën of opmerkingen, laat het ons weten. Een goede herfst en winter toegewenst en tot Assendelft 2019!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.