Frans Jansen nieuwe koploper TipCompetitie

18 september 2020 10:38

Frans Jansen is de nieuwe koploper in de TipCompetitie. Met een uitstekende score tijdens de Enkhuizen Challenge stak hij Lenie Zuidgeest voorbij, die nu genoegen moet nemen met plek twee. De dagprijs ging naar Saskia van der Loos, terwijl Martin Timmer fier aan de leiding gaat in de 3e periode.

Het schrappen van Battambang (9), één van de favorieten tijdens het Nederlands kampioenschap monté, had zijn weerslag op de dagscores van de deelnemers. Een klein deel van hen was er als de kippen bij om een nieuwe prognose in te sturen, maar het overgrote deel was te laat. Het blijft frappant dat op een kortebaan met 24 deelnemers zelden een schrapper is te noteren, terwijl op de langebaan minstens de helft van de koersen te maken heeft met een niet startende deelnemer.

Saskia van der Loos en Frans Jansen stuurden de beste prognoses in. Zij kozen voor Cashflow (6) als winnaar, met daarachter Eristoff Blue (3), Daguet du Rib (8) en Everglide Rapida (5). Het leverden hen allebei 32 punten op, waardoor het moment van insturen de doorslag gaf. Met het kleinst mogelijke verschil ging Van der Loos met de dagprijs aan de haal. Het kan zelfs zo zijn geweest dat Jansen en Van der Loos op hetzelfde moment op de ‘versturen-knop’ drukten, want beiden verstuurden hun prognose om 15:59 uur. De prognose van Van der Loos kwam echter eerder binnen bij de redactie, dus de dagprijs is voor de winnares van de 1e periode.

In de strijd om 3e periode liep Martin Timmer verder weg bij de concurrentie. Zijn voorsprong op Ashley van Meeteren bedraagt nu zes punten. Jeroen Bakker staat op de derde plek en kijkt tegen een achterstand aan van negen punten op Timmer. Frans Jansen heeft één punt minder en volgt op tien punten van de viervoudig winnaar van de TipCompetitie. Wybo Lelieveld staat vijfde, vlak voor Corina Zitman en Lenie Zuidgeest.

Lenie Zuidgeest is haar koppositie kwijt. Al weken vocht zij een verbeten nek-aan-nekrace uit met Frans Jansen, maar telkens wist zij de secretaris van de Kortebaanbond net voor te blijven. Na de Enkhuizen Challenge moest zij zich gewonnen geven, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Met nog twee Challenges te gaan bedraagt haar achterstand slechts drie punten.

Benjamin Hilgersom moest de twee koplopers laten gaan en zal alle zeilen bij moeten zetten om nog derde te worden. Frits Taag volgt op slechts drie punten. Het gat naar Bas Hilgersom en Saskia van der Loos is iets groter, maar ook zij hebben nog volop kans op een plek op het podium. Loes Hilgersom, Leon Zoetemelk, André Uljee en Fan van Jan moeten zich zorgen gaan maken om een hun plek in de Top 10, want de concurrentie kruipt steeds dichterbij. Ton Zuidgeest klopt al weken nadrukkelijk op die deur, terwijl Sem Hilgersom de laatste weken gestaag stijgt in het Totaalklassement en nu twaalfde staat.

(Let op: er was een fout geslopen in de dagscores van de Hillegom Challenge. De geklasseerde paarden hadden allemaal een punt te weinig gekregen. Dit had overigens geen gevolgen voor de winnaar van de dagprijs. De scores zijn inmiddels gecorrigeerd)

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.