‘Frans is een stuk rustiger dan ik’

21 december 2012 07:09

Andries van der Blonk vindt zoon Frans een hele andere rijder dan hijzelf. Toch zijn ze het qua trainingsaanpak volledig met elkaar eens.

,,Frans is een stuk rustiger dan ik”, zegt Andries van der Blonk in gesprek met verslaggever Paul de Vlieger voor de kerstspecial van Draf & Rensport. ,,Ook in de koers. Ik ben een scherpe rijder. Ik houd van de kop nemen en gaan. Frans is heel anders, waarmee ik trouwens niet wil zeggen dat hij het minder doet. Ik zie natuurlijk ook wel dat ze bij hem beter thuiskomen. Qua trainingsaanpak zitten we meestal wel op één lijn. We kunnen ook geweldig met elkaar opschieten. Jawel, ik ben fanatiek en Frans is wat relaxter. Maar dat is geen probleem. Frans lijkt op zijn moeder en met haar kan ik ook al heel wat jaren goed overweg.”

Op medisch gebied zijn vader en zoon wel verschillend. “Frans wil altijd graag de dierenarts erbij. Ik houd daar niet van. Kost alleen maar geld. Ik heb steengoeie paarden gehad die hun hele leven geen dierenarts hebben gezien.”

Lees het complete interview in de kerstspecial van Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.