Fleur Swagerman scoort verrassend in Wolvega

27 januari 2018 11:23

Fleur Swagerman heeft vrijdagavond voor een flinke verrassing gezorgd door te winnen op Victoria Park Wolvega. De zesjarige merrie liep een ijzersterke koers en zette zo met Thomas Bos op de sulky de derde rit van de avond op haar naam.

Kortebaners onderscheiden zich op de langebaan vaak met een bliksemstart, maar vallen in de meters waarin de prijzen worden verdeeld vaak terug in het veld. Thomas Bos liep met Fleur Swagerman echter een totaal andere koers. Ondanks dat de merrie van Co,  Klaas en Annie Swagerman snelle eerste meters in de benen heeft, bemoeide Bos zich niet met de strijd om de koppositie en parkeerde zijn deelnemer in op de vijfde plaats. Met het ingaan van de laatste ronde trok Bos ten aanval, liep twee dure bochten, maar Fleur Swagerman had voldoende over om in de slotmeters ruim het verschil te maken. Een mooi succes voor beiden en een flinke verrassing voor het spelend publiek, dat de combinatie over het hoofd had gezien. Winnend betaalde Fleur Swagerman namelijk € 30,80 uit.

Victoria Park Wolvega 26-01-2018 Koers 3 Fleur Swagerman - Thomas Bos
Bekijk de koers terug.

Barbert en Gently Boko kwamen in actie tijdens de vijfde koers, de Revanche Regio Challenge Alkmaar. Hoewel de negenvoudig kortebaanwinnaar, dit keer met Jaap van Rijn op de sulky, gemakkelijk de koppositie pakte, gaf hij deze echter na een halve ronde zonder strijd over aan Hunter Montana, die de koers uiteindelijk won in 1.14,2; niet bepaald een ‘Alkmaar-tijd’. In de slotmeters gaf Barbert terrein prijs en finishte als derde.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.