Fleur Swagerman scoort sterk in Alkmaar

11 december 2018 10:01

Op de kortebaan wist Fleur Swagerman het afgelopen seizoen weinig aansprekende successen te boeken, maar op de langebaan lijkt de zesjarige merrie de smaak te pakken te hebben. Na een knappe tweede plaats in Wolvega op 30 november won de pupil van trainer Frans van der Blonk maandag bijzonder sterk in Alkmaar. Een mooi succes, ook voor haar pikeur Thomas Bos.

Fleur Swagerman won de koers op een voor haar kenmerkende wijze. Na het vallen van de start won de trots van Klaas en Annie Swagerman de strijd om de koppositie en wist deze tot de laatste bocht soeverein te behouden. De drievoudig kortebaanwinnares kreeg echter flinke aanvallen te verwerken van de twee favorieten Galaxy W (Hugo Langeweg jr.) en Everglide Rapida (Mats Wester), maar wist deze puur op karakter te pareren. In het laatste rechte eind kwam Gotta Jibboo (Jaap van Rijn) binnendoor en nog heel dichtbij, maar de voorsprong van Fleur Swagerman was groot genoeg om het uit te zingen tot de finish.

Fleur Swagerman op weg naar de zege in Alkmaar. In de achtergrond spelen Janus Boshoeve en Cha Cha Cha geen rol van betekenis. (Foto’s: beelden Koersinfo)

Voor Thomas Bos bleef het daar niet bij. Voor werkgever Rob de Vlieger won hij met I’ll be there ook de zevende koers. Bachelet schreef de achtste en laatste koers van de avond op haar naam. De vierjarige merrie, eerder dit jaar als debutant tweede in Hillegom, won met Jaap Terstal op de sulky een koers voor amateurrijders.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.