Fip Junior wint voor Super Vrienden bij seizoensdebuut

11 juni 2020 18:54

Fip Junior heeft donderdag zijn eerste start van het seizoen omgezet in een overwinning. Samen met pikeur John Dekker bleef de hengst van de Super Vrienden Elton Sautonne met Eckhardt Drees met een neusje voor op de baan van Mönchengladbach.

Door de onzekerheid over het kortebaanseizoen was het zoeken naar een goede oplossing voor een vervolg op het project Super Vrienden. Uiteindelijk stemde iedereen die zich al had aangemeld in om de actie door te laten gaan. Trainster Carolina Aalbers zou Fip Junior en Gaya Vip inzetten op de langebaan in de hoop dat de paarden in vorm aan eventuele kortebanen kunnen meedoen vanaf september. Toen bleek dat de koersen in Nederland voorlopig niet doorgaan, ontstond een nieuwe moeilijke situatie.

Gelukkig bleek Aalbers inventief en zocht voor de paarden geschikte koersmogelijkheden in het buitenland. Uiteindelijk vond ze deze in Mönchengladbach. Dat bleek een goede zet. Gaya Vip bleef met Aalbers op de sulky buiten de prijzen, maar twee koersen later sloeg John Dekker met Fip Junior wel toe. Over de mijl verloor de door Jan Beemsterboer gefokte hengst de strijd om de kop van Elton Sautonne, maar sloeg in de laatste rechte lijn alsnog toe. Divine du Parc met Thomas Bos, vorig jaar twee keer in actie op de kortebaan, werd derde.

John Dekker had een koers eerder al toegeslagen met Florijn door oppermachtig van kop af te te winnen. Kortebaner Broer van Bremen (Erik van den Bergh) eindigde in de zesde koers als derde.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.