Ferry Elderbroek wint regioklassement ‘Westland’

25 september 2014 07:28

De tweede prijs van het seizoen is ten prooi gevallen aan Ferry Elderbroek. De fanatieke deelnemer uit Lisse hield ternauwernood Violette Venneman achter zich, die na een sterke eindsprint slechts één schamel puntje tekort kwam. De dagprijs van Roden ging naar Martin Timmer, die een prachtig aantal van 31 punten scoorde.

Elderbroek nam na de verrassend verlopen kortebaan van Stompwijk de leiding in het regioklassement ‘Westland’ en stond deze niet meer af. Violette Venneman kwam na topscores in De Lier, Voorschoten en Roden nog heel dichtbij, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven met slechts één punt verschil. Martin Timmer finishte als derde, voor Fred Frelin, de eindwinnaar van vorig jaar, en Bernhard van der Pols. Het betekende opnieuw een prijs voor Elderbroek. Zo won hij in 2009 de eerste editie van de TipCompetitie en pakte hij vorig jaar de derde periode. Elderbroek krijgt zijn prijs, een goede fles wijn, in ’t Zand overhandigd.

De dagprijs van Roden werd gewonnen door Martin Timmer. De liefhebber scoorde 31 punten; eentje meer dan Paul van Diest, Kees Kinnegin, Henk Timmer, Violette Venneman en Wim de Wijse. Timmer koos voor Edo Venus, Co Swagerman en Zero Option Lane en Timmy H als winnaar. Hij was overigens niet de enige die profiteerde van de bonuspunten die het raden van de juiste winnaar opleverde. Ook Wybo Lelieveld, Paul van Diest, Fred Frelin, Wim de Wijse, Violette Venneman, Kees Kinnegin, Henk Timmer en Johan de Jong kozen voor Timmy H op de eerste plek.

In het algemeen klassement bleef de Top 4 ongewijzigd, hoewel Piet Zwart als nummer vijf nog maar een klein gat heeft te overbruggen. Casper Brussee is nieuw in de Top 10. Dat ging ten koste van onze analist Leon Zoetemelk, die in Roden niet al te best scoorde. Hem kennende zal hij in Lisse en ’t Zand hard terug slaan om ten minste een Top 10-klassering uit het vuur te slepen.

De kortebaan van Lisse vormt het sluitstuk van de regio ‘Bollenstreek’. In dit deelklassement heeft Kees Duijnisveld nog altijd de leiding, maar de concurrentie, onder aanvoering van Wim de Wijse, Jeroen Bakker en Martin Dam, zit hem op de hielen. De laatste koers in ’t Zand behoort tot het regioklassement ‘West-Friesland’.

Bekijk hier het dagklassement van Roden, de eindstand in het regioklassement ‘Westland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.