Ferry Elderbroek haalt uit op Schiermonnikoog

11 juli 2018 15:52

Ferry Elderbroek is de glorieuze winnaar geworden van de dagprijs op Schiermonnikoog. De liefhebber uit Lisse was één van de slechts twee deelnemers die een overwinning van Faustus voorzag en scoorde daarmee een karrenvracht aan bonuspunten. De strijd om de winst in de eerste periode blijkt spannender dan verwacht. Koploper Rob Slootbeek maakte een flinke pas op de plaats, waardoor achtervolger Sem Hilgersom zijn achterstand tot maar twee punten verkleinde. In Hoofddorp wacht de ontknoping.

Het tippen van een outsider als winnaar neemt risico’s met zich mee. Maar als het dan daadwerkelijk zo uitdraait als je had gehoopt, dan stromen de punten werkelijk binnen. Ferry Elderbroek durfde het aan om Faustus op de nummer één positie te posteren, ondanks het feit dat de elfjarige ruin in drie eerdere starts nog geen enkele keer de eerste omloop had overleefd. Desalniettemin rekende de pupil van trainer Bryan Vader gedecideerd af met zijn tegenstanders en bezorgde Elderbroek met zijn overwinning maar liefst zevenentwintig bonuspunten. Met Hero Baldwin scoorde Elderbroek geen punten, maar met Cassari en Doc Holiday had de Lissenaar nog twee paarden in de halve finale.

Het was uitgerekend Cassari die het verschil maakte voor Elderbroek. Ook Piet Adrichem had het aangedurfd om Faustus als winnaar te tippen. Naast de uiteindelijk winnaar koos hij ook voor Hero Baldwin en Doc Holiday, maar dichtte Evison meer kansen toe dan Cassari. Dat kwam hem duur te staan. Cassari versloeg Evison tijdens de tweede omloop en bezorgde Elderbroek zo de dagprijs. Desalniettemin mag Adrichem trots zijn op zijn prognose; Faustus was door vrijwel iedereen over het hoofd gezien.

Sneeuw voor de zon

Rob Slootbeek heeft het zich op weg naar de zege in de eerste periode flink moeilijk gemaakt. De Lissenaar koesterde een veilig lijkende voorsprong op zijn directe achtervolgers, maar zag deze op Schiermonnikoog als sneeuw voor de zon verdwijnen. Door de 125ste score van de dag leverde hij maar liefst elf punten in, waardoor Sem Hilgersom met nog één kortebaan voor de boeg slechts twee punten achterstand heeft. Hilgersom heeft op zijn beurt een voorsprong van negen punten op Ben Niersman, waardoor de ontknoping lijkt uit te draaien op een strijd tussen Slootbeek en Hilgersom.

Leon Zoetemelk scoorde één punt minder dan Niersman en zakte daardoor naar de vierde plaats. René van Delft handhaafde zich op de vijfde plaats. André Uljee maakte een mooie sprong vanaf de negende plaats en staat nu zesde. Dat ging ten koste van Fred Frelin, die naar de zevende plaats zakte. Leonardus Bossink staat achtste, samen met Daan IJperlaan. Piet Adrichem deed dankzij Faustus enorm goede zaken en maakte een sprong van maar liefst vijfenzestig plaatsen naar de tiende stek, een positie die hij moet delen met Eric Goedhart, Jennifer van den Bosch en Theo Aardenburg.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.