Fenomeen Blackpearl Trans R blijft ongeslagen

9 augustus 2012 18:39

Blackpearl Trans R is hard op weg één van de beste kortebaners ooit te worden. De merrie zette ook haar vierde start om in een overwinning. Op de Breestraat in Beverwijk had ze samen met pikeur Aad Pools weliswaar het koersverloop  mee, maar maakte ze het op een zeldzaam sterke manier af. Voor Zalvador Spendic zat er niet meer in dan een knappe tweede plaats. Wonderful werd verrassend derde, voor de moegestreden Zero Option Lane.

Mochten er nog twijfels bestaan of Blackpearl Trans R het ook kan vanaf de basisafstand, dan zijn die nu wel weggenomen. De merrie draaide linksom, rechtsom en gaf ook niks om het inhalen van meters. Over het koersverloop had ze niets te klagen. Na de springende Yelina Charisma volgde een stilstaandnummer, Ton Jeu en Wonderful alvorens in de finale af te rekenen met Zalvador Spendic.

De pupil uit de stal van Caroline Aalbers had het gedurende de middag beduidend zwaarder gehad met onder andere overwinningen op Attila, Le Dream en Zero Option Lane. Wonderful en Frans van der Blonk maakten in Beverwijk ook een goede indruk. Alleen Blackpearl Trans R was in de halve finale te sterk. Bij Zero option Lane, die vanaf 305 meter één van de smaakmakers was geweest, was de pijp leeg in de beslissende fase.

Lees een uitebreid koersverslag vanaf vrijdag 17 augustus in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.