Femke Schermer prolongeert titel Megasprint

2 april 2018 19:25

Femke Schermer en Thomas Bos hebben maandag de traditionele Jan de Leeuw Memorial Megasprint gewonnen. Op Drafcentrum Alkmaar profiteerde de pupil uit de stal van Rob de Vlieger net als een jaar eerder van haar enorme eindschot. Bronco Boko en Tom Kooyman grepen het zilver voor Co Swagerman (Frans van der Blonk, vanaf de 2e ronde Andries van der Blonk) en Fuggedaboutit (Tom Kooyman, vanaf de 2e ronde John de Leeuw).

Met Femke Schermer en Bronco Boko kreeg de Jan de Leeuw Memoriaal 2018 een gedroomde finale. Titelverdedigster Femke Schermer zorgde tijdens haar series telkens voor spektakel door vanuit het achterveld een aanval te plaatsen met prachtige gevechten op het scherpst van snede als gevolg. Bronco Boko daarentegen dankte zijn finaleplaats door keer op keer als door een raket gelanceerd te starten en zijn ritten al ruim voor het in gaan van de laatste bocht te beslissen.

Tijdens de finale startte Bronco Boko furieus, maar kon niet voldoende afstand nemen van Femke Schermer. De merrie van eigenaar ‘Ome’ Co Dalm -die maandag zijn 81e verjaardag vierde- en trainer Rob de Vlieger kon aanhaken en maakte in de laatste tweehonderd meter het verschil. Voor Femke Schermer betekende het haar tweede opeenvolgende overwinning op rij. Ook pikeur Thomas Bos boekte zijn tweede overwinning. In 2016 had hij de prestigieuze sprintwedstrijd al eens eerder op zijn naam gebracht door te winnen met Co Swagerman. Het ‘Kortebaanpaard 2014’ was in Alkmaar opnieuw in beste doen en legde beslag op de derde plaats. Fuggedaboutit finishte moegestreden als vierde.

Foto boven: Remon Stroomer.

Blackpearl Trans R (3) kwalificeert zich moeiteloos voor de tweede omloop; Femke Schermer (1) moet nog vol aan de bak om Southwind Raptor (4) te passeren.
Tom Kooyman heeft achter Bronco Boko een verrekijker nodig om de concurrentie nog te zien. Co Swagerman (6) eindigt op respectabele afstand als tweede, voor de teleurstellende Barbert.
Cassari (10) snelt langs Every’s wish (11) naar de zege in de derde serie. Blue Diamond As (12) komt duidelijk te laat.
Andrea Swagerman (13) boekt een verrassend sterke zege in de vierde serie, Fuggedaboutit (15) snelt in zijn kielzog naar de tweede plaats. Contador (aan de binnenkant) heeft het nakijken.
Bronco Boko (7) snelt opnieuw met grote voorsprong naar de overwinning, Fuggedaboutit (15) passeert in de laatste meters Every’s wish (11) en Blackpearl Trans R (3).
Cassari zit in de klem bij de familie Van der Blonk! Femke Schermer (1) vliegt buitenom naar de zege, Co Swagerman (6) houdt met moeite stalgenoot Andrea Swagerman (13) achter zich.
Co Swagerman (6) gaf met name tijdens de eerste meters goed partij, maar kan niet voorkomen dat Bronco Boko (7) zich met ruime voorsprong plaatst voor de finale.
Adembenemende strijd voor een plek in de finale! Femke Schermer (1) flikt het opnieuw door zich in de laatste meters langs Fuggedaboutit (15) te wurmen.
Fuggedaboutit (15) is moegestreden, Co Swagerman (6) legt gedecideerd beslag op het brons.
Femke Schermer (1) maakt het karwei fraai af en wint voor de tweede keer op rij de Jan de Leeuw Memoriaal Megasprint!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.