Feiten en cijfers: Manon altijd goed in De Lier

14 augustus 2012 00:11

Nog eenmaal kijkt Kortebanendraverijen.nl terug op de kortebaan in De Lier aan de hand van de feiten en cijfers.

• Het zat de organisatie in De Lier niet mee. Een overvolle kortebaankalender en op dezelfde dag een programma op de langebaan van Groningen waren de oorzaak van een mager deelnemersveld met slechts zeventien deelnemers. Natuurlijk had dit invloed op de totalisatoromzet. De teller stopte bij € 18.374,00; flink minder dan het totalisatorrecord van € 22.484,50 dat stamt van vorig jaar.

• De mensen die wél een gokje waagden bij de totalisator kregen de kans om flink te verdienen. De verrassende zege van Cash Hammering leverde enkele spectaculaire uitbetalingen op. Een winnend ticket vanuit de eerste omloop leverde, mede door het stilstaande nummer van de latere winnaar, ‘slechts’ € 27,50 op. Een winnende weddenschap vanuit de tweede omloop was veel lucratiever. Omdat Cash Hammering het moest opnemen tegen de gedoodverfde favoriet Black Beauty Venus en vrijwel geen kansen werd toegedicht, liep de uitbetaling op naar € 161,10!

• Het duo Cash Hammering en Sin City Dream leverde € 326,90 per ingelegde euro op. De op één na hoogste van het seizoen; alleen het duo Umberto met Zephir in Amsterdam-Noord betaalde iets meer uit. De trio-uitbetaling was wél de hoogste van het seizoen. Met € 3.680,80 was dat veruit de meest lucratieve weddenschap tot dusver van dit seizoen. Het kwartet werd met zoveel verrassingen voor de tweede maal op rij niet geraden.

• Cash Hammering won in De Lier zijn eerste kortebaan. De twaalfjarige hengst bezorgde daarmee zowel zijn pikeur Lindsey Pegram en trainer Cees Hetteling hun tweede zege van dit seizoen. Pegram won dit seizoen al eerder met Umberto in Amsterdam-Noord. Ruud Pools reed Attila namens Hetteling in Santpoort naar de eerste plaats.

• Lindsey Pegram boekte in De Lier haar 20e kortebaanzege van haar carrière. De 31-jarige catch-driver won één keer eerder in De Lier. In 2004 was ze met Porsto R de beste op de Hoofdstraat door tijdens de finale Whiskey Rapid met Aad Pools te verslaan.

• Manon Pools presteert altijd goed tijdens de kortebaan van De Lier. De 27-jarige pikeur eindigde in 2006 op de vierde plek met Rich Born Dean, die tijdens de vierde omloop van het stalterrein ontsnapte, maar gelukkig ook weer gevonden werd. Een jaar later werd ze tweede met Timmy Haleryd. In 2008 boekte ze haar tot nu toe enige overwinning over de Hoofdstraat met Apella Cane. Een jaar later finishte ze als tweede met Watch this Diamond. Vorig jaar eindigde ze als derde met Sin City Dream, een prestatie die ze met hetzelfde paard dit jaar verbeterde door tweede te worden.

• De zege van Cash Hammering betekende de vierde overwinning in 2012 van een paard dat vanwege zijn geringe winsom na drie keer te zijn gestart op een kortebaan met een startontheffing mocht vertrekken. Appie Swagerman (Warmond), Victory Boy S (Stompwijk) en Axel Cartouche (Nootdorp) gingen hem dit seizoen voor. Vorig jaar profiteerde slechts één paard van dit buitenkansje. Toen was het Diamond Wood die in Medemblik met ‘vijf meter minder’ won. In 2010 wonnen vijf paarden op deze manier. Dat waren Sir Kali (Wateringen), Jupiter Diamant (Bemmel), Torchlight As (Beverwijk), Gilbert C.R. (Heemskerk) en Kakao d’Arline (Enkhuizen). Slechts drie van deze paarden wonnen daarna ook vanaf de basisafstand, te weten Sir Kali, Gilbert C.R. en Torchlight As.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.