Feiten en cijfers: Kortebaan Purmerend

15 september 2012 21:49

Nog eenmaal kijkt Kortebanendraverijen.nl terug op de kortebaan in Purmerend aan de hand van de feiten en cijfers.

• De omzet in Purmerend was met € 27.206,00 slechts € 74,50 minder dan de omzet van vorig jaar. Het plaatselijke totalisatorrecord van € 29.445,50 uit 2010 werd echter niet benaderd.

• Net zoals in Hoofddorp had het spelende publiek niet op een overwinning van Andrea Swagerman gerekend. Toen was zijn overwinning goed voor € 53,40, nu voor ‘slechts’ € 22,80. Dit seizoen betaalden alleen Appie Swagerman (Warmond), Victory Boy S (Stompwijk) en Cash Hammering (De Lier) meer uit dan Andrea Swagerman in Purmerend.

• De zege van Andrea Swagerman was zijn tweede van dit seizoen. Eerder won de vijfjarige ruin zoals bovenstaand vermeld al in Hoofddorp. De zege betekende ook de tweede ereronde voor Frans van der Blonk in 2012, die Andrea Swagerman ook in Hoofddorp bijstond. De 40-jarige pikeur won nooit eerder twee kortebanen in één seizoen.

• Frans van der Blonk boekte zijn zevende overwinning op de kortebaan uit zijn loopbaan. Opvallend is dat Van der Blonk van die zeven zeges drie keer in Purmerend won. Eerder was hij al succesvol op de Nieuwstraat met Kibo Wix (2001) en Derek Effe (2007). Met laatstgenoemde won hij op die gedenkwaardige middag tegen een uitbetaling van ruim 123 tegen 1 het Nederlands kampioenschap.

• Aad Pools werd voor het tweede achtereenvolgende jaar tweede in Purmerend. Tijdens de vorige editie moest hij tijdens de finale met Nero Sas zijn meerdere erkennen in Arctic Challenge, gereden door Wim van der Mespel.

• Het prijzengeld was dit seizoen nog nergens zo hoog als in Purmerend. Voor de winnaar was € 3.000,00 weggelegd. Een tweede plaats leverde € 1.500,00 op, een derde € 750,00 en de vierde plaats € 500,00. Een plek in de derde omloop was zelfs nog goed voor € 400,00. Samen met de vele ereprijzen voor de trainers en pikeurs, was deelnemen aan de kortebaan van Purmerend een zeer lucratieve bezigheid.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.