Feiten en cijfers: Hillegom en Medemblik

19 september 2012 12:44

Nog eenmaal kijkt Kortebanendraverijen.nl terug op de kortebanen in Hillegom en Medemblik aan de hand van de feiten en cijfers.

• De omzet in Hillegom bleef dit jaar steken op € 24.877,00; een ruim verschil met het plaatselijk omzetrecord van vorig jaar, die € 29.643,00 was. In Medemblik deden ze het dit jaar wat dat betreft beter. Daar werd in totaal € 29.874,50 omgezet; een lokaal record. In Zwanenburg werd voor het laatst een plaatselijk omzetrecord geboekt.

• Met Pacha de la Frette en Qualva Nonantais kenden respectievelijk Hillegom en Medemblik verrassende winnaars. Laatstgenoemde was goed voor een winnenduitbetaling van € 11,40, terwijl Pacha de la Frette zelfs € 18,30 per ingelegde euro opleverde. Qua hoogte van de uitbetalingen neemt Pacha de la Frette de zevende plek in en Qualva Nonantais de negende.

• De uitbetaling van het duo was in Hillegom met € 213,20 één van de hoogste van het seizoen. Alleen in Amsterdam-Noord, De Lier en Warmond werd meer uitbetaald voor het juiste tweetal. In Medemblik was een duoweddenschap juist niet lucratief. Het paar Qualva Nonantais/Black Beauty Venus leverde met Andrea Swagerman € 10,90 op; de op één na laagste van 2012.

• Voor het trio hetzelfde verhaal. In Hillegom was die met € 1.727,60 één van de hoogste van het seizoen en in Medemblik met € 103,00 de op één na laagste. Beide keren werd in Heemskerk minder uitbetaald voor het juiste duo of trio.

• Na drie keer jackpot op rij, werd in Medemblik het kwartet weer eens uitbetaald. Met € 4.507,00 was deze de op één na hoogste van het seizoen.

• Zowel Pacha de la Frette als Qualva Nonantais boekten hun eerste zege op de kortebaan. Beiden deden dat met een startontheffing van vijf meter, wat het aantal overwinningen met een startvoordeel (uiteraard zonder de zeges van de vierjarige paarden) op zeven bracht. Appie Swagerman (Warmond), Victory Boy S (Stompwijk), Axel Cartouche (Nootdorp), Cash Hammering (De Lier) en Andrea Swagerman (Hoofddorp) gingen hen voor. Nog nooit wonnen zoveel paarden in één seizoen met zo’n startvoordeel. In 2010 wonnen vijf paarden op deze manier. Vorig jaar was Diamond Wood de enige die, in Medemblik, profiteerde van dit voordeel.

• Christophe de Groote won in Hillegom zijn eerste kortebaan van het seizoen en bracht daarmee zijn totaal op zes. Eerder won hij al twee keer met Gilbert C.R. en drie keer met Le Dream, waaronder in Hillegom tijdens de editie van 2010. Wanneer De Groote nog één keer wint, is hij zijn status van leerlingpikeur op de kortebaan kwijt.

• Voor Ruud Pools betekende de zege in Medemblik zijn derde van het seizoen. Eerder was hij al succesvol met Attila in Santpoort en Schagen. Pools won in 1997 voor het laatst op de Nieuwstraat, met Invit Rider. Toen betekende dat zijn derde zege op rij in Medemblik. In 1995 won de veelvuldig kortebaankampioen met Speedy Jace vanaf 310 (!) meter en een jaar later met twaalfvoudig kortebaanwinnaar Ido Baldwin.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.