Feiten en cijfers: Black Beauty Venus aan de leiding

20 augustus 2012 08:48

Nog eenmaal kijkt Kortebanendraverijen.nl terug op de kortebaan in Noordwijk aan de hand van de feiten en cijfers.

• Dat er in Noordwijk een totalisatorrecord zou worden geboekt, leek bij voorbaat al onwaarschijnlijk. In 2010 behaalde de Stichting Vrienden Harddraverij Noordwijk een bijzondere hoge score met € 35.844,50. Dat lag dit jaar aanmerkelijk lager, maar was zeker niet verkeerd: € 26.637,50, Alleen Santpoort, Beverwijk, Stompwijk, Voorschoten en Wognum scoorden dit jaar hoger.

• Op de Koningin Wilhelmina Boulevard behaalde Black Beauty Venus (foto) zijn tweede overwinning van het seizoen. De zevenjarige ruin wist dit seizoen ook al te winnen in Wateringen. Met zijn zege kwam hij qua punten op gelijke hoogte met zijn stalgenoot en tevens de koploper van het klassement ‘Kortebaanpaard 2012’, Blackpearl Trans R. Slechts omdat de vierjarige seriewinnares meer kortebanen won, behoudt zij voorlopig de eerste plaats en moet Black Beauty Venus genoegen nemen met plaats twee.

• Aad Pools is bezig aan een zeldzaam goed seizoen. In Noordwijk boekte hij alweer zijn achtste kortebaanzege van 2012. De laatste keer dat hij als pikeur acht kortebanen in één seizoen won, was in 2006. Dat jaar won hij met United Kievitshof (Bennebroek, Noordwijk, Roden en ’t Zand), Lord Mercedes (Beverwijk), Caretto As (Schagen en het Nederlands kampioenschap in Enkhuizen) en Rich Born Dean (Medemblik). Volgens de familie Pools was ‘Mister kortebaan’ alleen in 1986 succesvoller; toen won Pools negen keer.

• Pools won sinds de eeuwwisseling twee keer eerder op de Koningin Wilhelmina Boulevard. In 2003 was hij de beste met Adonis Guard door kortebaanlegende Nandoe Enzelens met Rob de Vlieger achter zich te houden. Pools werd diezelfde middag ook derde met Rimola, die in de troostfinale My Lady A met John de Leeuw wist te verslaan. In 2006 won hij, zoals eerder vermeld, met United Kievitshof door tijdens de finale voor Private Dancer met John de Leeuw te finishen.

• Umberto kwam door zijn derde plaats weer een stap dichter bij een starthandicap. De tienjarige ruin, die bezig is aan zijn vierde seizoen op de kortebaan, staat inmiddels op een winsom van € 11.795,00. Wanneer de trots van eigenaar Bert de Boer op de Koningin Wilhelmina Boulevard de finale had gehaald, was hij de winsomgrens van € 12.000,00 gepasseerd. Umberto hield echter voor een volgende kortebaan ‘slechts’ € 205,00 over.

• Wim van der Mespel kende in Noordwijk een zeer drukke middag. Hij reed zowel Beat It als Bea Kievitshof naar de halve finales. Helaas moest de huidige kortebaankampioen genoegen nemen met ‘slechts’ de tweede en de vierde plaats. Van der Mespel liep maar liefst 21 ritten over de Koningin Wilhelmina Boulevard, het hoogste aantal van een pikeur dit seizoen. Het oude seizoenrecord was in handen van Josette Pools, die in Stompwijk 20 keer van start tot finish reed.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.