Feiten en cijfers: Aad Pools op eenzame hoogte

12 juni 2012 11:09

Nog eenmaal kijkt Kortebanendraverijen.nl terug op de kortebaan in Rotterdam aan de hand van de feiten en cijfers.

• De totalisatoromzet was in Rotterdam € 11.750,00; 17 euro meer dan de omzet in Helmond. Ook was de omzet 31,4% hoger dan in 1979.

• Ondanks de vele kortebaankleppers die aan de start verschenen op de Parkkade, pakte de onervaren combinatie Axel Cartouche met Denise Pennekamp even verrassend als sterk de derde plaats. Dit was echter niet te terug te zien in de ‘plaatsuitbetaling’. Waarschijnlijk door de niet al te hoge omzet bleef de quote van de eerste omloop steken op ‘slechts’ € 7,70 per ingelegde euro.

• De uitbetalingen van de winscore (twee fouten leverde € 22,30 per ingelegde euro op) en het duo (€ 26,00) waren de laagste van het seizoen tot dusver. Het kwartet werd wederom niet geraden.

• Tusee JL boekte in Rotterdam zijn zesde kortebaanzege van zijn carrière. In 2010 won hij zijn eerste kortebaan in Roden. Toen zat Ruud Pools op de sulky, die de punten op dat moment hard nodig had voor het pikeursklassement. Vorig jaar won de Belgische ruin in Beverwijk, Helmond en Heemskerk. Dit seizoen was de trots van het eigenarenduo Peter Aleman en Adri van Wijngaarden naast de winst in Rotterdam al de sterkste tijdens de seizoenouverture in Helmond. Tijdens deze zeges zat Aad Pools op de sulky.

• De pupil van trainer en pikeur Aad Pools is overigens aan een zeer sterke serie bezig. Vijf van zijn laatste zeven starts werden in winst omgezet. Na zijn zege in Beverwijk, volgde uitschakeling tijdens de tweede omloop in Noordwijk. Daarna won Tusee JL in Helmond en Heemskerk, waarna de ruin geblesseerd raakte. Na zijn ijzersterke rentree in Helmond, was Videx SR dit seizoen in Wognum tijdens de derde omloop te sterk. In Rotterdam won hij afgelopen zaterdag voor het eerst met een starthandicap. Voor deze serie strandde Tusee JL vijf keer op rij in de derde omloop.

• Aad Pools boekte in Rotterdam zijn 51ste kortebaanzege sinds de millenniumwisseling. Vooral in 2003 en 2006 was ‘Mister Kortebaan’ op dreef; in beide seizoen wist hij maar liefst acht kortebanen te winnen. De zege van afgelopen zaterdag was zijn tweede van dit seizoen.

• Als trainer staat Aad Pools dit seizoen voorlopig op eenzame hoogte. Naast de zeges van Tusee JL wist ook stalgenoot Viva’s Limburgia al een kortebaan te winnen. De trainer uit Uitgeest is momenteel nog de enige trainer die elke kortebaan in het prijzengeld liep. Met maar liefst acht punten voorsprong is Pools de trotse leider van het trainersklassement.

• En passant nam Pools ook de leiding in het pikeursklassement over. De 63-jarige pikeur heeft nu vier punten voorsprong op de vorige koploper en huidige kortebaankampioen Wim van der Mespel. Aad Pools won het pikeursklassement voor het laatst in 2007. Een jaar later was hij de architect achter het succes van dochter Manon Pools. Pools won het individuele klassement al twaalf keer.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.