Faustus zorgt voor surprise op Schiermonnikoog

10 juli 2018 17:18

Faustus heeft dinsdag de eerste kortebaan op Schiermonnikoog gewonnen. De elfjarige ruin uit de stallen van Bryan Vader -op het Waddeneiland gereden door Micha Brouwer- rekende tijdens de finale af met Verseau Blue en Ruud Pools. Favoriet Cassari (John de Leeuw) legde beslag op de derde plaats, nipt voor Doc Holiday (Beau Sprengers).

Op weg naar de finale rekende Faustus soepel af met achtereenvolgens Canon de la Douce, Ariana Trojborg en Doc Holiday. Mede-finalist Verseau Blue had al flink de benen moeten strekken tegen Hero Baldwin, Barbert en Cassari, maar had tijdens twee eerdere confrontaties in Wognum en Zwanenburg gewonnen van Faustus. De pupil van trainer Bryan Vader had op Schiermonnikoog echter het voordeel van een startontheffing en buitte deze vijf meter voorsprong perfect uit. Voor Micha Brouwer betekende de zege op Schiermonnikoog zijn tweede overwinning op de kortebaan. Vorig jaar won hij al met Casanova in Heemskerk.

De beslissende finalerit: op Schiermonnikoog: Faustus blijft Verseau Blue voor.

Cassari was als de grote favoriet gestart, maar kon dit niet waarmaken. Evison bracht de merrie, ondanks tien meter achterstand, al tijdens de tweede omloop aan het wankelen en in de halve finale rekende Verseau Blue definitief met haar af. Tijdens de troostfinale was Cassari duidelijk te sterk voor Doc Holiday, die met leerlingpikeur Bo Sprengers op de sulky een prima koers liep.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.