FAN VAN JAN (1): ‘De strijd is nog niet gewonnen’

3 april 2012 19:09

Trouwe kortebaanbezoeker Fan van Jan schrijft al vanaf de eerste editie van het Kortebaanjaarboek een column. Vanaf dit seizoen levert de supporter van de legendarische kortebaanpikeur en –trainer Jan Wagenaar ook maandelijks een bijdrage voor Kortebaandraverijen.nl. Met een kritische blik, maar met alle liefde voor de sport snijdt onze columnist elke editie een actueel onderwerp aan. Vandaag: ‘De strijd is nog niet gewonnen’.

Benjamin en Mathieu,

Allereerst van harte gefeliciteerd met het online gaan van jullie nieuwe site. Het ziet er allemaal gelikt uit en het is vooral gebruiksvriendelijk. Een nieuwe mijlpaal voor onze geliefde kortebaansport.

Ik hoop, met jullie, dat de liefhebbers de weg naar deze site weten te vinden en dat deze site zorg gaat dragen voor een nog grotere schare kortebaanliefhebbers.

Soms heb ik de gelegenheid om door de wandelgangen te lopen van jullie bolwerk. Wanneer ik dan mijn pas inhoud en een beetje geluk heb, mag ik wel eens iets vernemen. Zo weet ik bijvoorbeeld dat deze nieuwe site www.kortebaandraverijen.nl een vrucht is van wat jullie twee jaar geleden al hebben gezaaid. Er was / is veel voor nodig! Jullie hebben vele mogelijkheden onderzocht en veelal tevergeefs. De nodige teleurstellingen moeten verwerken. Om dan toch door te gaan en tot dit resultaat te komen, getuigd van karakter.

Ik heb jullie gevraagd naar het waarom. Als antwoord kreeg ik: De liefde voor de sport en het feit dat honderden andere kortebaanliefhebbers dit van ons verwachten. Zij mogen niet het slachtoffer worden van mensen die het nut van een goede verslaggeving en PR niet zien.

De site staat, maar nu is het aan jullie om er een levende site van te maken. Over enkele weken, op 30 april de eerste kortebaan van het seizoen. Dit keer niet in Assendelft, maar in Helmond. Vind ik overigens heel jammer! Niets ten nadele van Helmond, maar ik houd van tradities. De uitdrukking van Assendelft tot ‘t Zand sprak mij aan. Daarnaast had Assendelft dat extraatje om de eerste te zijn, gewoon nodig. De organisatie, die organiseert op de langste straat van Nederland, was er trots op. Dat gunde ik voorzitter Piet van Assema met zijn mannen wel.

Het is de vraag of 30 april voor mij wel zo’n leuke datum is. Mijn vrouw houdt ook van tradities en haar traditie wil dat ik met Koninginnedag met de optocht meeloop, koffie drink met een tompouce en daarna, met haar naar de kinderspelen ga kijken, waarin onze kleinkinderen meedoen.

De strijd is nog niet gewonnen, maar ik hoop dat wij elkaar zien langs de baan!

Fan van Jan

Foto: www.supersprinters.nl

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.