Fabian Bakker pakt dagprijs Middenbeemster

30 augustus 2014 10:08

De dagprijs van de kortebaan in Middenbeemster is een prooi geworden voor Fabian Bakker. De liefhebber uit Tuitjenhorn was van alle deelnemers die hun prognose voor de TipCompetitie inleverden de allereerste en die snelheid leverde hem de dagzege op. Fred Overdevest nam de leiding in zowel het regioklassement van ‘West-Friesland’ als in het algemeen klassement.

Iper Flying startte als de grote favoriet bij de deelnemers aan het populaire prognosespel, maar kon de verwachtingen slechts gedeeltelijk waarmaken. De uiteindelijke winnaar Co Swagerman werd tien keer als winnaar getipt, te weten door Aad van Diest, Paul van Diest, Jan Willem van Bemmelen, Yuri van Buren, Pol de Jaeger, Bert Schreuder, C.P.Venema, Theo van den Bosch, Kees Knijnenburg en Mirian Pronk-Van der Mespel. Opvallend genoeg scoorde niemand van hen de hoogste dagscore. Piet van der Mespel, Violette Venneman, Henk Wanders en Fabian Bakker behaalden elk 30 punten zonder de winnaar goed te raden. Omdat Bakker de eerste van deze vier was die zijn prognose opstuurde was de dagprijs voor hem. De eigenaar van Attila, Qualva Nonantais en Lovely Lane tipte in deze volgorde Boy Lucswolle, Co Swagerman, Iper Flying en Evison. Bakker is overigens ook nauw betrokken bij de kortebaan in Schagen. Vanaf deze plek wensen wij hem veel succes met de organisatie van zijn koers, die maandag wordt verreden.

Fred Overdevest nam de leiding in het algemeen klassement over van Ferry Elderbroek. De Stompwijker en mede- organisator van de kortebaan aldaar was eerder dit seizoen al lijstaanvoerder, zakte wat weg, maar is nu terug aan de kop. De verschillen in de top van het klassement zijn echter minimaal. Elderbroek volgt op slechts één punt achterstand. Daarachter staat met minimaal verschil Violette Venneman op de derde plaats. De oud-winnares van de TipCompetitie heeft slechts twee punten te overbruggen naar koploper Overdevest.

Overdevest nam en passant ook de leiding in het regioklassement ‘West-Friesland’. Dochter Isa Overdevest werd het slachtoffer van zijn dadendrang, maar volgt op de tweede plaats. Ook Violette Venneman klom omhoog in dit klassement, evenals Kees Knijnenburg en de winnaar van de TipCompetitie van vorig jaar, Fred Frelin. De eerstvolgende kortebaan van dit klassement is de koers in Schagen. Daarna volgen Medemblik, Enkhuizen en ’t Zand.

Bekijk het dagklassement, het regioklassement van ‘West-Friesland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.