Evison neemt revanche in Wognum

6 mei 2016 19:04

Evison en Ruud Pools hebben de kortebaan in Wognum gewonnen. De Zweedse vosruin uit de stal van Cees Hetteling zegevierde vorig jaar ook op de Kerkstraat, maar verloor later alsnog zijn titel nadat in zijn bloed een verboden middel was aangetroffen. Vrijdag zette hij dit recht en snelde op imponerende wijze naar de winst.

Na zijn verloren nationale titel stond Evison een jaar geblesseerd aan de kant. In Wognum maakte hij een succesvolle rentree. De favoriet had in de eerste omloop de nodige moeite om af te rekenen met de snelle Selim, maar kwam daarna geen moment meer in de problemen. Achtereenvolgens bond hij Elma Alki, Attila, Valparaiso Jiel en Zenito Hanover aan de zegekar. Het gemak waarmee hij dit steeds deed, maakte veel indruk.

Smaakmaker Zenito Hanover eindigde met Frans van der Blonk als tweede. De combinatie kreeg vanaf de eerste omloop zware ritten te verduren, maar moest zich pas in de finale gewonnen geven. De keerzijde van het succes is dat de vijftienjarige veteraan voortaan te maken krijgt met een starthandicap. Valparaiso Jiel, stalgenoot van Evison, kende een sterk debuut. De Fransman eindigde als derde. Tot de halve finale werd hij gereden door Ruud Pools. Omdat de winnende pikeur zichzelf lootte, nam vanaf dat moment John Dekker de plek op de sulky over. Quick du Vivier en Denise Pennekamp eindigden net buiten het podium. De Duitse hengst liep een dijk van een koers en was onder andere verantwoordelijk voor de vroege eliminatie van tweede favoriet Co Swagerman.

Succes

Het mooie weer, de fraaie koers en het vele publiek waren de ingrediënten van een geslaagde middag in Wognum. De omzet bij de totalisator was ruim 35.000, nog meer dan een jaar eerder toen Wognum het Nederlands Kampioenschap organiseerde.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.