Evison is nationale titel definitief kwijt

8 oktober 2015 09:12

Evison (foto) is zijn nationale titel definitief kwijt, zo meldt het OB 41 op de site van de NDR. Het Tuchtcollege acht het bewezen dat de negenjarige vosruin aan het Nederlands kampioenschap deel heeft genomen ’terwijl zich in het lichaam van genoemd paard een stof bevond, welke door de NDR is verboden.’ De Zweed wordt gediskwalificeerd, terwijl Cees Hetteling met een voorwaardelijke schorsing wordt bestraft.

Bij de bepaling van de straf hield het Tuchtcollege rekening ‘met de mate van verwijtbaarheid’. De verklaring die Hetteling gaf voor de aanwezigheid van Lamotrigine in het bloed van Evison, volgens hem toegediend door huid-op-huid contact, werd door het Tuchtcollege als ‘niet onaannemelijk’ beschouwd. Hetteling wordt echter toch bestraft met een voorwaardelijke intrekking van zijn vergunning tot deelneming aan wedstrijden als trainer voor de duur van één jaar met een proeftijd van één jaar.

Het is aannemelijk dat door de diskwalificatie van Evison de nieuwe Nederlands kampioen luistert naar de naam Asko Bond. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, is nog onduidelijk. De elfjarige ruin, die middag gereden door Rick Wester, moest de strijd na de eerste finalerit, op last van de aanwezige dierenarts, staken. Mocht Asko Bond worden uitgeroepen tot de winnaar van het Nederlands kampioenschap in Wognum, betekent dat voor zowel paard als pikeur de eerste overwinning op de kortebaan.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.