Evison gaat voor eerherstel in Beverwijk

24 juli 2014 11:26

Evison was in 2013 de absolute smaakmaker van de kortebaan in Beverwijk. De Zweedse ruin kreeg keer op keer zware ritten voor zijn kiezen, maar won uiteindelijk toch samen met pikeur Ruud Pools de kortebaan. Het is vooralsnog de enige kortebaanoverwinning van de pupil uit de stal van Cees Hetteling. Op donderdag 14 augustus (start 13.30 uur) kan hij aan deze mindere periode een einde maken.

Wie vorig jaar Evison zag winnen in Beverwijk, had zich niet kunnen voorstellen dat hij nu een jaar later geen nieuwe zege meer heeft geboekt. Het paard heeft echter al een lange carrière op de langebaan achter de rug waardoor diverse pijntjes hem vaak opbreken. Zo heeft hij regelmatig moeite met rechtsom draaien in het startvak. Toch heeft hij nog wel zo af en toe zijn uitschieters. Hij eindigde vorig jaar nog als derde in Enkhuizen en werd dit jaar derde in Venhuizen. De klasse van vorig jaar liet hij echter nooit meer zien. Is er een mooier moment op eerherstel dan op de baan waarop hij vorig jaar op geweldige wijze domineerde?

Thuiswedstrijd

Concurrentie komt uit de stal van Aad Pools, die in Beverwijk een thuiswedstrijd heeft. De trainer uit Uitgeest heeft met paarden als Black Beauty Venus, Blackpearl Trans R (de winnaar in 2012 in Beverwijk) en Viva’s Limburgia diverse klasbakken op stal. Zij hebben echter dusdanig veel verdiend dat ze vijf of meer meters moeten goedmaken op de concurrentie.

Ook Frans van der Blonk heeft een verkapte thuiswedstrijd in Beverwijk. De trainer en pikeur uit Assendelft maakt opnieuw een topseizoen door. Met Andrea Swagerman en Co Swagerman domineert hij het sprintwerk waardoor zijn stal bovenaan staat in het trainersklassement. Tevens gaat hij aan de leiding in het pikeursklassement.

Beeldschermen, duosulky en minidraverij

Langs de baan hoeft het publiek niets te missen. Aan het hek is alles goed te zien en wie verder naar achteren staat, kan de koers volgen op de diverse beeldschermen. Succesvolle sponsorwerving heeft dit net als voorgaande jaren mogelijk gemaakt. De continuïteit van het evenement is gegarandeerd dankzij de steun van drie hoofdsponsors, diverse subsponsors en de bijdrage van De Vrienden van de Beverwijkse harddraverij.

De subsponsors doen tevens mee aan een loterij. De twee gelukkigen mogen voor de koers plaatsnemen op een duosulky om tijdens een rit mee te maken hoe het is om achter een kortebaner te zitten. De start hiervan is ongeveer om 13.30 uur.

Ook nieuw dit jaar is de minidraverij. Acht kinderen met hun pony strijden als echte pikeurs om de winst. De ritten van de minidraverij vinden plaats na de tweede en de derde omloop.

Loting

Op dinsdag 12 augustus verricht de NDR de loting voor de kortebaan in Beverwijk. Deze is direct na bekendmaking te downloaden op deze site. Nog dezelfde dag volgt op de site een voorbeschouwing met een uitgebreide beschrijving van de kansen van elke deelnemer.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.