‘Er wordt in 2018 gewoon gekortebaand in Beverwijk’

27 december 2017 13:37

De organisatie van de kortebaan in Beverwijk maakt zich geen zorgen over de draverij in 2018. Vanwege een reportage van RTV Noord-Holland is er twijfel ontstaan over de doorgang van het evenement, maar voorzitter Rob van Dooren maakt hierin een reactie een einde aan.

“De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. We kunnen op 9 augustus gewoon genieten van een kortebaan op de Breestraat”, laat Van Dooren weten.

RTV Noord-Holland maakte onlangs een reportage over de vernieuwde Breestraat. Hierin werd de suggestie gewekt dat kortebanen hier onmogelijk is. “De rumoer is ontstaan door een gemeenteraadslid die naar eigen zeggen de regels erop had nageslagen en tot de conclusie was gekomen dat de baan niet breed genoeg zou zijn. Hij heeft hier vragen over gesteld in de raadsvergadering waarna een televisieploeg er aandacht aan heeft geschonken.”

Kortebaandraverij in Beverwijk op losse schroeven: "We hebben hier al zo weinig"
Bekijk de reportage van RTV Noord-Holland.

In behandeling

Het bestuur van de Harddraverijstichting Prins Bernhard had de zaak echter al in behandeling. “Ik heb twee weken eerder samen met bestuurslid Henk Voormeer, Jaap Poelstra en Gerard Post Uiterweer de baan bekeken. We zijn toen tot de conclusie gekomen dat met een paar kleine aanpassingen de kortebaan gewoon door kan gaan.”

“Het gemeenteraadslid heeft geen navraag gedaan bij ons bestuur, wat op zich heel vreemd is. Er was naar aanleiding van onze schouw ook al een overleg gepland met de verantwoordelijke ambtenaren van de gemeente Beverwijk in januari, dus het wordt door ons bestuur voortvarend opgepakt”, besluit Van Dooren.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.