Epoque boekt in Utrecht zijn derde overwinning

24 september 2022 17:30

Epoque en Rick Wester hebben zaterdag hun derde overwinning van het seizoen geboekt. Op de Maliebaan in Utrecht was de combinatie op snelheid een klasse apart. In de finale wist het duo net op tijd de verrassende Haley Vredebest met Manon Pools te achterhalen.

De beslissende derde rit van de eindstrijd was de mooiste van de middag. Haley Vredebest vloog net als zij al de hele middag had gedaan uit het startvak en pakte zelfs achterom een ruime voorsprong. Epoque kwam pas later op gang, maar was wel de snellere van de twee. Precies voor de streep was de ruin van Stal de Groningers zijn tegenstander voorbij. Het leverde zijn derde kortebaanzege van het jaar op. Eerder was hij de beste geweest in Voorschoten en Hillegom.

Voor Haley Vredebest betekende het haar eerste podiumplaats op de kortebaan. Na haar vijfde plaats in Voorschoten strandde ze vorige week in de tweede omloop van Hillegom.

Blije gezichten bij de huldiging van Epoque en Rick Wester.

Kanshebbers strandden

De derde plaats was voor de sterke Cotton Eye Joe met Frans van der Blonk door in de troostfinale af te rekenen met Hampshire F Boko en Aad Pools. De nieuwe troef van Stal Assendelft was onder andere in de tweede omloop te sterk geweest voor Panic Launcher, vooraf een van de kanshebbers. Ferran Convital en titelverdediger Southwind Raptor strandden eveneens in de tweede omloop. Met galoppades vergooiden zij hun eigen kansen.

De koers op de Maliebaan, georganiseerd door de Diergeneeskundige Studenten Kring (DSK), was van hoog niveau. Het publiek, dat ondanks de regen in groten getale aanwezig was, kreeg meerdere mooie ritten voorgeschoteld. De beslissende finalerit was met afstand de mooiste van allemaal.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.