Enkhuizen vergroot kansen met alternatieve datum

22 april 2021 00:01

De kans dat de Enkhuizer Harddraverij Vereniging een kortebaan kan organiseren is flink vergroot. Traditioneel strijkt het kortebaancircus op de derde donderdag van september neer op De Paktuinen, maar de organisatie houdt voor de editie van 2021 een slag om de arm. Mocht de koers in september geen doorgang kunnen vinden, dan probeert Enkhuizen het nog een keer op 14 oktober, zo laat de vereniging in een bericht op Facebook weten.

“We hopen dat de derde donderdag van september weer één groot feest mag worden”, is te lezen in het bericht van de Harddraverijvereniging. “Toch is deze tijd nog onzeker en hebben we een alternatieve datum voor als het niet lukt in september. Zet dus voor de zekerheid ook 14 oktober in je agenda.”

Vooralsnog zijn alle kortebanen tot en met juni geannuleerd. Voor de organisaties later op de kalender wordt het heel spannend of zij mogen organiseren in verband met de coronamaatregelen. Naast Enkhuizen zocht eerder al Medemblik naar een nieuwe datum. Zij houden vooralsnog 18 oktober achter de hand. Hoofddorp verplaatste zijn koers, het kampioenschap van Nederland, al naar 11 september, omdat koersen op de oorspronkelijke datum (10 juli) onwaarschijnlijk lijkt. Wognum is vooralsnog geannuleerd, maar de organisatie houdt nog altijd hoop op een andere datum.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.