Enkhuizen: Eindelijk raak voor Iper Flying

18 september 2014 18:59

Iper Flying en Christophe de Groote hebben donderdag de kortebaan in Enkhuizen gewonnen. Na drie verloren finales maakte de Italiaanse ruin het op de Paktuinen nu wel af. De pupil uit de stal van Aad Pools had daarbij het geluk dat Zero Option Lane in de finale tot twee keer toe een galoppade maakte. De sterke Evison met John de Leeuw werd derde voor Diamond Digger K met Manon Pools.

Ondanks de anti-climax in de finale kwam de overwinning Iper Flying, in eigendom van Peter Aleman, meer dan toe. De ruin verkeert de afgelopen weken in topvorm, maar koerste bijzonder pechvol. Steeds moest hij op weg naar de finale te veel harde ritten rijden om het tijdens de eindstrijd nog af te maken. Ook in Enkhuizen moest hij vol aan de bak. In de halve finale had hij drie snoeiharde ritten nodig om stalgenoot Diamond Digger K van zich af te houden. Ook Zero Option Lane moest tot het uiterste om de finale te halen. Mede hierdoor was hij tegen Iper Flying niet meer in staat om tegenstand te geven. Voor het publiek was het uiteraard wel jammer dat de finale geen mooie sport had geboden. Spannende ritten hadden een mooi einde kunnen zijn van een verder spectaculaire koers.

Dat Iper Flying donderdag won, was opvallend. De ruin werd voor de eerste keer gereden door Christophe de Groote. De Belgische pikeur nam de plek op de sulky over van Aad Pools die zijn overige starts voor zijn rekening had genomen. Omdat Iper Flying na de kortebaan van Hillegom de winsomgrens van 12.000 euro passeerde, mocht hij alleen nog vanaf de basisafstand starten met een leerlingpikeur. De Groote boekte op de Paktuinen zijn zevende kortebaanoverwinning en verloor daarmee zijn ‘leerlingstatus’. Stal Aad Pools zal dus opnieuw op zoek moeten naar een nieuwe leerlingpikeur.

Topvorm

Evison werd net als vorig jaar derde in Enkhuizen. De pupil uit de stal van Cees Hetteling benaderde zijn topvorm van vorig jaar, maar ging in de kamprit van de halve finale tegen Zero Option Lane toch weer in de fout met een galoppade. Diamond Digger K en Manon Pools verloren in de tweede omloop van Un Amour d’Echal, maar mochten na een bijloting alsnog verder. Via Zalvador Spendic werd de halve finale bereikt, waarin Iper Flying net te sterk was.

De paarden van de familie Swagerman uit Andijk gingen in Enkhuizen als favoriet van start, maar sneuvelden al in de eerste omloop. Andrea Swagerman moest in de eerste omloop het hoofd buigen voor een ontketende Zero Option Lane. Co Swagerman verloor verrassend in drie ritten van Amalia Beemd. Ook Yankee Attack, de winnaar van vorig jaar, kon direct naar huis. Hij verloor in de eerste omloop van Iper Flying.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.