Enkhuizen Challenge: Strijd om de montétitel

14 september 2020 16:32

De liefhebbers van de kortebaan kunnen woensdag online afstemmen op de koersen op de drafbaan in Groningen. Kortebaandraverijen.nl heeft het montékampioenschap van Nederland vernoemd naar de kortebaan van Enkhuizen die donderdag niet doorgaat vanwege het coronavirus. De meeting begint om 15.00 uur. De Enkhuizen Challenge (koers 5) is om 16.40 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief. Woensdag staan er mooie koersen op het programma in Groningen: ideaal voor een kortebaanchallenge! Op deze manier krijgt iedereen die de kortebaan van Enkhuizen moet missen, toch een middag paardensport voorgeschoteld. En uiteraard kan er ook gewed worden.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok. Via dit linkblok kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.


Klik op het linkblok voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

Zeven koersen

In totaal staan er zeven koersen op het programma. In onderstaand programma op de website van Draf & Rensport vind je van alle koersen de deelnemers. Het montékampioenschap van Nederland lichten wij op deze website alvast uit. Deze koers telt tevens mee voor de TipCompetitie waaraan iedereen kan meedoen die zich heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan.

Voorbeschouwing Enkhuizen Challenge

1. Willow Burgerheide – Angela Spanjaard 2240 meter
2. Gently Boko – Marieke Bergen 2240 meter
3. Eristoff Blue – Joëlle Kleijweg 2240 meter
4. Ghislaine – Linda Matzky 2240 meter
5. Everglide Rapida – Elianna Brunott 2240 meter
6. Cashflow – Sytske de Vries 2260 meter
7. Early Ricardo – Marloes Knopp 2260 meter
8. Daguet du Rib – Lea Ahokas 2260 meter
9. Battambang – Anne Lehman 2280 meter

Cashflow(6) is het paard van de koers. De merrie is een pure specialist onder het zadel. De laatste keer liep ze echter de winst mis, omdat ze op de streep net tekort kwam tegen de verrassende Eristoff Blue (3). De ruin had toen veertig meter voorsprong. Nu is het verschil ‘slechts’ twintig meter. We verwachten dat het Cashflow deze keer wel op tijd lukt om het gat te dichten. Stalgenoot Gently Boko (2) kennen we natuurlijk van de kortebaan. Zij eindigde in die koers als zesde.

Battambang koerst vooral in Duitsland. De ruin van Anne Lehmann heeft als enige een handicap van veertig meter. Op basis van zijn klasse moet hij zich met de strijd om de winst kunnen mengen. Dit geldt ook voor Daguet du Rib (8) die debuteert in Nederland. In Frankrijk won hij al vier keer onder het zadel. De overige paarden zouden verrassen met een hoge klassering.

ONZE TIP: 1. CASHFLOW (6) 2. DAGUET DU RIB (8) 3. BATTAMBANG (9)
Outsider: Eristoff Blue (3)


Klik op het linkblok voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.