Enchanter wint 1100 meter-koers

12 maart 2013 10:03

Enchanter heeft de eerste 1100 meter-koers van 2013 gewonnen. De Diamond Way-afstammeling schreef in Alkmaar het sprintnummer op zijn naam door onder andere favoriet Tusee JL te kloppen. Stalgenoot Vesper Scimitar werd tweede.

De tienjarige ruin, vorig jaar eenmalig kortebaandeelnemer in Middenbeemster en op de foto met Henri Stol op weg naar een eerdere zege in Alkmaar op 9 april 2012, dankte zijn zege aan een sterk eindschot. Nog voor de laatste bocht nam de combinatie met Jan Thijs de Jong de leiding over, om deze niet meer af te geven. In zijn kielzog nam hij Vesper Scimitar met trainer Rob de Vlieger mee, die zo tweede werd. De winnende kilometertijd was een snelle 1.16,1.

Totalisatorfavoriet Tusee JL koerste niet gelukkig. De twaalfjarige ruin met Manon Pools op de sulky wilde direct na het vallen van de start de kop nemen, maar kreeg daarbij hevige concurrentie van Time after Time met Denise Pennekamp, die van geen wijken wilde weten. Een volle ronde in het tweede spoor brak de zevenvoudig kortebaanwinnaar uiteindelijk op.

Successen

Verder waren er successen voor verschillende kortebaanpikeurs. Zo wisten Caroline Aalbers (Britt Newport), Ruud Pools (Alfonso Starlake) en John Dekker (Britt W) een koers te winnen. Arvid Boko van de Familie Dobber won sterk de vierde koers met Erick Jusia op de sulky, terwijl Zazou Enzelens tijdens de negende koers knap tweede werd, vlak voor stalgenoot Sierra Angel.

De volgende meeting op ‘het ovaaltje’ staat gepland voor maandag 25 maart. Ook voor die avond staat weer, bij voldoende vooraangiften, een 1100-meter koers op het programma. Op maandag 1 april, Tweede Paasdag, staat het drafcentrum in het teken van de ‘kortebaandag’.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.