Emile Bousie lokale kanshebber in Lisse

5 september 2013 10:14

Tijdens de kortebaan van Lisse op donderdag 26 september (Heereweg, aanvang 13.30 uur) doet mogelijk een lokale favoriet mee. Wanneer liefhebber Emile Bousie zijn paarden Zenito Hanover en Nico Diamond inschrijft, heeft hij zelfs kans om tot het einde in de race te blijven.

Bousie uit Lisse heeft een lange geschiedenis op de kortebaan. Als eigenaartrainer gaat hij al vele jaren de strijd aan met de professionals. En niet zonder succes. Zo won hij in de jaren ’90 onder andere met Faith Princess en Katinkaadamstel.

Helemaal terug

Na een jaar of tien van afwezigheid is Bousie sinds 2011 weer helemaal terug. Met Unreal Dragon en Wonderful boekte hij kleine succesjes. Dit jaar gaat het hem nog beter af. Hij heeft zijn paarden Nico Diamond en Zenito Hanover op stal gezet bij Andries en Frans van der Blonk en sindsdien doen ze vaak tot de finalefase mee. Zenito Hanover won zelfs in Bemmel en werd tweede in Santpoort. Nico Diamond werd vierde in Voorschoten en vijfde in De Lier.

Wanneer Bousie de paarden inschrijft voor ‘zijn’ kortebaan van Lisse kan hij zijn borst nat maken. Concurrentie is er namelijk volop. De stal van Van der Blonk bevat naast bovengenoemde paarden ook onder andere Co Swagerman en Andrea Swagerman. Zij gaan momenteel samen aan de leiding in het klassement ‘Paard van het jaar’.

Nieuwe talenten

Ook Aad Pools neemt traditioneel favorieten mee. Black Beauty Venus won dit jaar al in Assendelft en Amsterdam. Blackpearl Trans R, de winnaar van vorig jaar in Lisse, rijgt in 2013 de ereplaatsen aaneen, maar een overwinning ontbreekt nog. Apoef des Chars en Iper Flying zijn twee nieuwe talenten op stal in Uitgeest.

De inschrijving voor de kortebaan van Lisse sluit op dinsdag 24 september. Na de loting is het deelnemersveld te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt ook een voorbeschouwing met een beschrijving per paard en tips.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.