Elma Alki en Fleur Swagerman winnen in Alkmaar

8 november 2016 08:48

Fleur Swagerman en Elma Alki (foto) hebben maandag gewonnen op de langebaan van Alkmaar. De twee merries wonnen respectievelijk de zesde en de zevende koers door van start tot finish te leiden. Zero Option Lane kwam tijdens de tweede rit van de dag, een montékoers tot een knappe tweede plaats.

Tijdens de zesde koers dicteerde Fleur Swagerman van het begin tot het einde het tempo. De merrie, dit seizoen de winnares in Purmerend, Enkhuizen en Medemblik, greep met Thomas Bos op de sulky na het vallen van de start de leiding en kwam geen moment in de problemen. Fabianomagic met Finn Verkaik kwam tijdens de slotmeters met een fraaie jump nog dichtbij, maar de vierjarige merrie hield voldoende over.

Alkmaar 07 11 16 koers6

Elma Alki won de daaropvolgende koers volgens het zelfde scenario. De vijfjarige merrie, vorig jaar de verrassende winnares van de kortebaan van ’t Zand, nam direct de kop en maakte het karwei met amatrice Samantha Stolker op de sulky strak af.

Alkmaar 07 11 16 koers7

Zero Option Lane moest het tijdens de tweede rit van de avond net afleggen tegen de snelle Bizzy Tolli T. Every’s wish, de nummer twee van Zwanenburg, had lange tijd met ruime voorsprong de leiding, maar werd bij het ingaan van de laatste ronde opgeslokt door Zero Option Lane met Sytske de Vries in het zadel. Bij het uitkomen van de laatste bocht was Bizzy Tolli T, dit seizoen eenmalig in actie op de kortebaan in Hillegom, net even sneller dan de winnaar van Santpoort en De Lier.

Alkmaar 07 11 16 koers2

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.