Elitloppet zet TipCompetitie op z’n kop

1 juni 2020 13:48

De Elitloppet heeft de Totaalstand van de TipCompetitie flink op zijn kop gezet. Er was dankzij het systeem van twee series en een finale een karrenvracht aan punten te verdienen voor de Venhuizen Challenge. Deelnemers die hier van profiteerden maakten een mooie sprong in het klassement, maar de deelnemers die boot misten liepen averij op. Marga Lindemans legde beslag op de dagprijs, terwijl Jeroen Bakker de nieuwe koploper van het Totaalklassement is.

Lindemans was één van de vier deelnemers welke vier paarden overhielden voor de finale. Naast haar verschenen ook Ashley van Meeteren, Jeroen Bakker en Jan Tervoort met vier paarden aan het vertrek. Overigens scoorden zij tijdens de finale van de Elitloppet ‘slechts’ met drie paarden’ punten. Earl Simon tikte in eerste instantie als derde aan, maar werd naderhand gediskwalificeerd.

Uitslag Elitloppetpnt.seriefinalepnt.
1.Propulsion (16)1468Vived Wise As (1)2
2.Coktile (13)1587Disco Volante (3)0
3.Attraversiamo (12)1156Chief Orlando (5)3
4.Sorbet (2)1165Looking Superb (7)4
5.Milliondollarrhyme (6)954Elian Web (9)3
6.Missle Hill (4)1073Billie de Montfort (10)2
7.Racing Mange (14)972Tae Kwon Deo (11)0
Earl Simon (8)880Makethemark (15)4

Lindemans, Van Meeteren en Bakker stuurden vrijwel dezelfde prognose in. Naast Earl Simon kozen zij voor Missle Hill, Propulsion en Coktile. Ze kozen voor verschillende winnaars, maar daar zat Propulsion niet bij. De negenjarige veteraan kreeg sowieso weinig vertrouwen van de deelnemers aan de TipCompetitie. Slechts vier deelnemers voorspelden een overwinning van Propulsion. Piet van der Mespel, Fan van Jan, Ruud de Groot en Gertjan Vis konden zodoende zeven bonuspunten bijschrijven. Vis scoorde een onvervalste hattrick. Voor de derde keer op rij voorspelde hij de juiste winnaar, een knappe prestatie.

De strijd om de dagprijs werd beslist op basis van het tijdstip van insturen. Lindemans was ruim eerder dan Van Meeteren en Bakker en mag zich de winnares van de Venhuizen Challenge noemen.

Jeroen Bakker liep de dagprijs net mis, maar is wel de nieuwe koploper in de TipCompetitie. Hij heeft twee punten voorsprong op Marga Lindemans. Monica Wolvers en oud-koplopers Rogier Borsjes en Saskia van der Loos delen de derde plaats. Cheyenne van den Bosch steeg naar de zesde plaats, vlak voor Ashley van Meeteren en Leon Zoetemelk. André Oudshoorn, Jur Visser en Ton Zuidgeest maken de Top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.