Eliot Charisma zorgt voor spektakel in Alkmaar

19 juni 2018 01:12

Eliot Charisma heeft maandag voor spektakel gezorgd op het Drafcentrum Alkmaar. De zevenjarige ruin bezorgde met trainer Marc de Jong op de sulky de schier onverslaanbare Giant Shadow met Finn Verkaik zijn eerste nederlaag. Ook Fleur Swagerman en Cassari deden met overwinningen van zich spreken.

Dat Eliot Charisma in een blakende vorm verkeerde, was zaterdag al te zien in Sassenheim. De kleine, maar razendsnelle ruin haalde met Lindsey Pegram op de Teijlingerlaan op een indrukwekkende manier de derde omloop. Daar ging het door twee galoppades in gewonnen positie tegen Ben Hurry mis, maar Eliot Charisma ontpopte zich tot een deelnemer waar voortaan rekening mee moet worden gehouden.

Amper twee dagen na zijn start in Sassenheim moest hij maandag in Alkmaar op de langebaan aan de slag. Tijdens de vijfde koers moest hij het onder andere opnemen tegen Giant Shadow, de grote favoriet. De pupil van trainer Hugo Langeweg was in twaalf starts nog geen enkele keer verslagen (elf opeenvolgende zeges in Alkmaar en één in Wolvega), maar de combinatie met Finn Verkaik op de sulky moest dit keer het edele hoofd buigen. Bij het uitkomen van de laatste bocht liet Eliot Charisma er geen misverstand over bestaan wie tijdens deze koers de beste was en won met ruim verschil.

Machtig

Ook Cassari blonk weer uit. De nummer vier van de kortebaan van Venhuizen, tijdens de achtste koers in Alkmaar gestuurd door Jaap van Rijn, nam na een machtige tussensprint voor het ingaan van de laatste bocht de leiding over en kwam daarna geen moment meer in de problemen. Fuggedaboutit, die zeer waarschijnlijk aan de start verschijnt in Zwanenburg, draafde op afstand naar het tweede geld, voor Cha Cha Cha en Andrea Swagerman.

Klaas Swagerman viert op de sulky zijn overwinning met Fleur Swagerman.

Fleur Swagerman bezorgde haar eigenaar en trainer Klaas Swagerman een mooie overwinning in de zesde koers. De nu zesjarige merrie, als vierjarige de sterkste op de kortebanen van Purmerend, Enkhuizen en Medemblik, hield onder andere Guy Pomponne en Cassandra D achter zich. Donder Frejo en Celebrity Jaguar startten ook in deze koers, maar bleven buiten de prijzen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.