Eliot Charisma wint ook Lisse op Duindigt

24 september 2020 18:30

Eliot Charisma en Lindsey Pegram hebben donderdag net als vorige maand de kortebaan op Duindigt gewonnen. Tijdens de door de Harddraverijvereniging Lisse georganiseerde koers kwam de combinatie geen moment in problemen. Bronco Boko en Tom Kooyman werden tweede. Chaman Rapida (Thomas Bos) en Lordspirit (Krista Timmer) eindigden respectievelijk derde en vierde.

De tegenstand had op de fraai versierde baan op Duindigt geen schijn van kans tegen de ontketende Eliot Charisma. De vijf meter achterstand was direct na de start weggewerkt waarna de pupil van trainer Mark de Jong en eigenaresse Anja Jonkman eenvoudig wegliep bij de opponent. Achtereenvolgens klopte Eliot Charisma op deze manier Cult Turgot, Galaxy Frejo, Hampshire F Boko, Lordspirit en Bronco Boko.

Ook in de finale staat er geen maat op Eliot Charisma.

Strijd om de plaatsen

De strijd om de plaatsen was spannender. Vooral Bronco Boko wist het publiek te vermaken met enkele spectaculaire ritten. Na in de tweede omloop Gaya Vip na drie ritten verslagen te hebben, was ook de confrontatie met Southwind Raptor bijzonder spannend. Bronco Boko bekerde uiteindelijk door, ondanks een flinke confrontatie met de finishpaal. Daarna versloeg de ruin ook Chaman Rapida. Hiervoor hoefde hij zich slechts één rit flink te strekken. In rit twee nam pikeur Thomas Bos alle risico in het startvak en passeerde te vroeg het licht.

De paarden van Piet Siderius lieten zich op de Renbaan Duindigt goed zien. Chaman Rapida werd uiteindelijk derde voor Lordspirit. De laatste was verantwoordelijk voor de verrassende eliminatie van Archange de Jiel in de tweede omloop. Na verlies tegen Chaman Rapida in de derde omloop werd Lordspirit bijgeloot. In de beslissende fase kon Lordspirit echter niet opnieuw verrassen.

Verplaatsen

De publieke belangstelling op Duindigt was goed, net als de omzet bij de totalisator van omstreeks 34.000 euro. Het is jammer dat alleen Lisse het initiatief heeft kunnen nemen om de koers te verplaatsten naar de renbaan in Wassenaar. Hierdoor komt het seizoen van 2020 na twee kortebanen alweer ten einde.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.