Eliot Charisma wint zijn derde in Enkhuizen

20 september 2018 19:03

Eliot Charisma heeft donderdag in Enkhuizen zijn derde kortebaan van het seizoen gewonnen. De ruin was samen met Lindsey Pegram een klasse apart op de Paktuinen, maar maakte het in de finale nog even spannend met een galoppade. Up Up and Away en John Dekker eindigden als tweede.

Op snelheid stak Eliot Charisma er bovenuit in het drukke en gezellige Enkhuizen. Achtereenvolgens reeg de troef van trainer Mark de Jong en eigenaresse mevrouw Jonkman Fleur Swagerman, Diesel Scott, Faustus en Contador aan de zegekar alvorens ook Up Up and Away eraan moest geloven.

De strijd is beslist. Up Up and Away is te vroeg van start. Eliot Charisma wint de kortebaan.

Finale

Helaas werd de finale, in tegenstelling tot de rest van de middag, niet beslist met spectaculaire ritten. In de eerste rit pakte de troef van John Dekker een grote voorsprong bij de start. In de achtervolging maakte Eliot Charisma zijn eerste en enige galoppade van de dag. In rit twee ging Up Up and Away in galop waarna hij in de derde rit te vroeg van start ging. Het was daarom Pegram die de ereronde met chocoladerepen voor de vele aanwezige kinderen mocht rijden.

Pegram deed met de overwinning goede zaken in het pikeursklassement. Te meer, omdat ze ook Southwind Raptor naar de derde plaats reed. In totaal scoorde ze daarmee zeven punten. Directe concurrent Manon Pools scoorde ‘slechts’ één punt met de vierde plaats van Contador. Het verschil is nu negen punten in het voordeel van Pegram.

Pikeursprijs West-Friesland

John Dekker verzekerde zich op de Paktuinen van de pikeursprijs van de Rabobank West-Friesland. De catchdriver had dit seizoen al gewonnen in Wognum, Venhuizen en Medemblik. Met plaats twee in Enkhuizen scoorde hij opnieuw goed.

De Harddraverijvereniging Enkhuizen kon aan het einde van de middag een mooi resultaat noteren. In totaal zetten de vele toeschouwers 28.819 euro in, een nieuw lokaal record.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.