Eliot Charisma pakt nationale titel op Duindigt

29 augustus 2020 18:53

Eliot Charisma en Lindsey Pegram hebben zaterdag de nationale titel op de kortebaan gepakt. De combinatie was op de Renbaan Duindigt veel te sterk voor de concurrentie. Archange de Jiel en John de Leeuw werden tweede voor Bronco Boko (Tom Kooyman) en Southwind Raptor (eveneens Lindsey Pegram).

Het was zaterdag een fijn weerzien met de kortebaan na bijna een jaar gedwongen pauze. Dit was vooral te danken aan de paarden die het afgelopen seizoen ook kleur hadden gegeven. Doc Holiday en Calistokingsdeep vlogen er weliswaar direct in de eerste omloop uit, maar Eliot Charisma, Archange de Jiel en Southwind Raptor deelden als vanouds de lakens uit. Zij werden in de beslissende omlopen vergezeld door Bronco Boko die het ruime startvak van Duindigt beter ligt dan de krappe Nederlandse straten.

Oude ijzers

Eliot Charisma was van dit viertal duidelijk de beste. Twee keer maakte hij gedurende de middag een galoppade, maar terug op zijn oude ijzers van vorig jaar was hij later op de middag op snelheid niet meer te verslaan. Zelfs Archange de Jiel, die een foutloze koers liep, had in de finale niets in de melk te brokkelen. Eerder had de winnende combinatie ook Pompano Mick, Blackpearl Trans R, Viking Cehere en Bronco Boko met duidelijk verschil verslagen.

Eliot Charisma klopt de snelle Bronco Boko en plaatst zich voor de finale.

In de troostfinale rekende Bronco Boko voor de tweede keer op de middag af met Southwind Raptor. In de derde omloop was dit ook al gelukt waarna de troef van Bert de Boer werd bijgeloot.

De volgende kortebaan staat gepland op donderdag 24 september. Dan neemt de kortebaan van Lisse het initiatief om hun koers op de Renbaan Duindigt te organiseren.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.