Eliot Charisma opnieuw de beste op de Kruisweg

9 juli 2022 18:53

Eliot Charisma heeft net als in 2019 de kortebaan in Hoofddorp gewonnen. De ruin was zaterdag op de Kruisweg ouderwets op dreef en versloeg in de finale Southwind Raptor, de winnaar van 2018. Het betekende alweer de elfde zege in de carrière van de troef van eigenaresse Anja Jonkman en trainer Mark de Jong.

De zege van Eliot Charisma was bijzonder, omdat hij vorig jaar tijdens de laatste kortebaan van het seizoen een ernstige blessure opliep. Het paard kreeg van Jonkman en De Jong de optimale kans op herstel en keerde vorige maand weer terug in het circuit. In Sassenheim was de tweede omloop het eindstation.

Zaterdag was hij beter op stoom met gelegenheidspikeur Wim van der Mespel, die de door ziekte afwezige Lindsey Pegram verving. Achtereenvolgens versloeg de ruin Jesican, Gaya Vip, Kelsa Europoort, Ronny Brandt en Southwind Raptor. In de derde omloop kwam de combinatie wel goed weg toen de keurmeester op het eerste stek tegenstander Kelsa Europoort gemakkelijk uitschakelde, terwijl Eliot Charisma voor een soortgelijke misstap wel door mocht.

Eliot Charisma en Wim van der Mespel wonnen knap in Hoofddorp.

Lesje kortebanen

In de finale reeg Eliot Charisma ook Southwind Raptor aan de zegekar. De troef van eigenaartrainer Bert de Boer moest vanwege zijn winsom voor het eerst dit seizoen op pad met een leerlingpikeur. Marco Spin vulde deze taak uitstekend in en had goede papieren om de eindstrijd te winnen. In de eerste rit maakte Southwind Raptor echter een galoppade. In rit twee gaf Van der Mespel een lesje kortebanen in het startvak. Zelf was hij uitstekend weg met Eliot Charisma terwijl Southwind Raptor juist een moeilijk begin kende en de startpaal meenam. De opgelopen achterstand kon Southwind Raptor niet meer inlopen.

Hasta la Vista en Ruud Pools eindigden als derde tijdens het succesvolle evenement. De combinatie had verrassend afgerekend met de favorieten Panic Launcher en Happy New Day. In de vierde omloop was Southwind Raptor echter te sterk. In de troostfinale rekende de ruin uit de stal van Caroline Aalbers af met Ronny Brandt en Demi Veenstra die zich ook met een starthandicap van vijf meter uitstekend verweerden.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.