Eliot Charisma en Lindsey Pegram winnen ook Roden

26 september 2018 19:32

Eliot Charisma en Lindsey Pegram hebben woensdag de kortebaan in Roden gewonnen. Het was alweer de vierde zege van de ruin die zich daarmee mengt in de strijd om de titel ‘paard van het jaar’. Chaman Rapida en Thomas Bos eindigden als tweede, voor Contador (Manon Pools) en Lordspirit (Krista Timmer).

Op de Norgerweg was Eliot Charisma na overwinningen in Bemmel, Beverwijk en Enkhuizen de huizenhoge favoriet. Deze rol maakte de ruin van eigenaresse Anja Jonkman en trainer Mark de Jong helemaal waar. Gedurende de middag verloor hij geen rit en moest hij alleen in de eerste finalerit volle bak gaan. Chaman Rapida had namelijk een fantastische start en had direct een grote voorsprong gepakt. Met een magistrale inhaalrace liet Eliot Charisma vervolgens zijn klasse zien.

Klassementen

Het leverde de ruin vijf punten op in het klassement ‘paard van het jaar’, dat daardoor nog onverwacht spannend kan gaan worden. Omdat Doc Holiday verrassend in de tweede omloop verloor van Emi van Jip naderde Eliot Charisma de koploper tot op drie punten. Lindsey Pegram lijkt inmiddels wel zeker van het pikeursklassement. Zij liep opnieuw drie punten uit op directe concurrent Manon Pools die met Contador derde werd.

Eliot Charisma wint met grote voorsprong de finale in Roden.

Trainer Danny den Dubbelden had in Roden ook een goede middag. Zijn troeven van eigenaar Piet Siderius eindigden op de tweede en vierde plaats. Chaman Rapida, met leerlingpikeur Thomas Bos, verloor in de derde omloop van Eliot Charisma. Na bijloting kreeg hij echter een nieuwe kans en schakelde in de halve finale eenvoudig stalgenoot Lordspirit uit. De uiteindelijke nummer vier had gedurende de middag veel snelheid laten zien en was onder andere verantwoordelijk voor de uitschakeling van Janus Boshoeve in de derde omloop.

Uitstel

De finale in Roden werd pas verreden tegen 7 uur. De start werd in eerste instantie twintig minuten uitgesteld vanwege de drukte bij de totalisator. Vervolgens was er ook een technische mankement bij de finishinstallatie, waardoor de eerste start pas om 14.15 uur viel. De Vereniging voor Volksvermaken Roden zal er niet om malen. Zij kunnen terugkijken op een geslaagde middag met mooie sport, goed weer en veel publiek. Bovendien werd er 31.888,50 euro ingezet bij de totalisator, een nieuw lokaal record.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.