Eindelijk winst voor Stal De Groote

14 september 2012 18:56

De stal van Lieven de Groote heeft zijn eerste seizoensoverwinning op de kortebaan geboekt. Pacha de la Frette en Christophe de Groote hadden vrijdag in Hillegom het koersverloop mee, maar wonnen oppermachtig. De moegestreden Yankee Attack moest genoegen nemen met de tweede plaats voor respectievelijk Beat It en smaakmaker Tusee JL.

Na twee zeer succesvolle seizoenen op de kortebaan stonden Lieven en zoon Christophe de Groote in 2012 nog altijd met lege handen. Pacha de la Frette had eerder dit seizoen in Assendelft wel snelheid getoond met een vierde plaats, maar zijn start bleek te moeizaam. In Hillegom had de Franse grootverdiener voor het eerst een startvoorgift van vijf meter en dat bleek voor hem ideaal. Christophe de Groote bracht Pacha de la Frette steeds rustig op de benen om vervolgens op pure klasse zijn ritten te winnen.

Stilstaand nummer

Na het stilstaande nummer in de tweede omloop, volgden Ton Jeu en Beat It. Tegen Ton Jeu moest Pacha de la Frette zich wel even strekken. Beat It kon in de halve finale echter geen partij geven, omdat de pupil uit de stal van Jan van Dooyeweerd het principe van achteromdraaien nog niet leek te begrijpen. Samen met Wim van der Mespel bleef hij twee keer staan in het startvak.

Tegenstander in de finale Yankee Attack had een zwaarder koersverloop gehad. Vooral tegen Tusee JL in de halve finale moest hij drie keer volle bak. Die ritten braken hem in de finale op. Ook Tusee JL leek daarna het beste daarna te hebben gegeven. Tien meter geven op Beat It in de troostfinale bleek te veel.

Lees het uitgebreide koersverslag met reacties vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.