Eindelijk raak voor Yankee Attack

19 september 2013 18:47

Yankee Attack en John de Leeuw hebben donderdag de kortebaan van Enkhuizen gewonnen. De combinatie, waarvoor het dit jaar vaak net niet was, kende een gelukkige middag en profiteerde daarvan optimaal. De moegestreden Blackpearl Trans R (Manon Pools) moest genoegen nemen met de tweede plaats.

De beslissing viel eigenlijk al in de vierde omloop. Blackpearl Trans R en Evison (Wim van der Mespel) zorgden voor een spectaculaire strijd die door de eerste na een kamprit werd beslist. Yankee Attack hoefde daarentegen niets te doen. De bijgelote Bo Bo Bonheur (John Dekker) ging twee keer van de benen. In de finale was het verschil van inspanning goed zichtbaar. Yankee Attack bleef Blackpearl Trans R eenvoudig voor.

Voor Yankee Attack is het zijn tweede kortebaanoverwinning. In Noordwijk won hij in 2011, toen met Ruud Pools op de sulky. Dit jaar grossierde hij in ereplaatsen, maar ontbrak nog die ene zege. Door de winst passeerde Yankee Attack de winsomgrens van 12.000 euro. Voortaan zal hij dus vanaf 305 meter moeten starten of gebruik moeten maken van een leerlingpikeur.

De troostfinale was niet spannend. Evison rekende eenvoudig af met Bo Bo Bonheur die na een stilstaand nummer in de eerste omloop (tegenstander Zenito Hanover was geschrapt) en een bijloting een gelukkige middag had gehad.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.