Eindelijk raak voor Co Swagerman

12 augustus 2014 18:00

Co Swagerman en Frans van der Blonk hebben dinsdag overtuigend de kortebaan van Bemmel gewonnen. Op de Teselaar was de combinatie veel beter dan de rest. In de meeste ritten pakte het duo direct een voorsprong bij de start om deze vervolgens niet meer uit handen te geven.

Het zat Co Swagerman dit seizoen tot dusver niet mee. Na een derde plaats tijdens zijn seizoensdebuut in Wognum volgden drie tweede plaatsen in achtereenvolgens Sassenheim, Warmond en IJmuiden. Keer op keer kreeg hij een zwaar koersverloop voorgeschoteld en maakte hij fouten of was de pijp leeg tijdens de finalefase van de koers. De pupil van trainer en pikeur Frans van der Blonk was daarom hard toe aan een overwinning.

Koersverloop

Deze kwam er eindelijk in Bemmel. Het koersverloop zat dit keer wel mee en de nu viervoudig kortebaanwinnaar, vorig seizoen won hij drie keer, kon zijn kruid droog houden tot de eindstrijd. Daarin rekende de favoriet bij het spelende publiek gemakkelijk af met Prince of Moor met pikeur John de Leeuw, die na de derde omloop werd bijgeloot. Door de overwinning passeerde Co Swagerman de winsomgrens van 12.000 euro, waardoor hij voortaan met een leerlingpikeur moet starten om geen starthandicap van vijf meter aan zijn broek te krijgen.

Amalia Beemd (Dion Tesselaar) was de verrassende nummer drie van de middag. De merrie schakelde eerst de winnares van vorig jaar op de Teselaar, Blackpearl Trans R, uit en vervolgde haar weg via een stilstaand nummer naar de derde omloop. Daarin rekende ze na een kamprit af met de medefavoriet Anabaa Blue. Na twee galoppades tijdens de halve finale tegen Co Swagerman volgde een eenvoudige overwinning tijdens de troostfinale tegen de moegestreden Lovely Lane (Ruud Pools).

Regen

De middag in Bemmel verliep niet vlekkeloos. Een hevige onweersbui rond 12.30 uur legde de baan blank. Hierdoor moesten er flinke herstelwerkzaamheden worden verricht op de Teselaar. Met een vertraging van ruim 45 minuten kon er worden gestart. Opmerkelijk genoeg werd deze ‘achterstand’ gedurende de middag ingehaald. De finale was precies volgens planning om 18 uur.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.