Eindelijk is het raak voor Calistokingsdeep!

12 september 2019 18:43

Na vijf tweede plaatsen is het Calistokingsdeep eindelijk gelukt om te winnen. Met leerlingpikeur Bo Sprengers, en daarom vijf meter ontheffing, zette de ruin van Maatschap van der Let donderdag in Purmerend voor het eerst dit seizoen de finale om in winst. De kersverse combinatie had daar wel wat geluk voor nodig. Tegenstander Panic Launcher (John de Leeuw) won de tweede rit op snelheid, maar ging in de andere twee ritten in galop.

Het was precies het mazzeltje dat Calistokingsdeep eens nodig had en verdiende. Met zijn spectaculaire inhaalraces was hij dit jaar al vaak de absolute smaakmaker, maar de bekroning op het werk ontbrak nog. In Purmerend hoefde hij eens niet de hele middag in de achtervolging, maar zorgde desondanks voor mooie sport. Het deelnemersveld was zo sterk dat er elke omloop een zware tegenstander wachtte. De eerste omloop tegen Pompano Mick kwam hij nog eenvoudig door, maar daarna wachtten confrontaties met Ronny Brandt, Southwind Raptor en Dutch Buitenzorg.

Winsomgrens

Door de galoppades van Panic Launcher in de finale won Calistokingsdeep eindelijk weer eens. Zijn vorige overwinning was precies een jaar geleden, ook in Purmerend. De nieuwe combinatie Calistokingsdeep en Bo Sprengers wordt na Purmerend waarschijnlijk weer uit elkaar gehaald. Door de overwinning overschreed Calistokingsdeep ruim de winsomgrens van 24.000 euro en krijgt dus geen vijf meter ontheffing meer wanneer een leerlingpikeur hem rijdt.

Panic Launcher (rechts) komt in de tweede finalerit langszij bij Calistokingsdeep.

John de Leeuw completeerde het podium. Achter Panic Launcher pakte Archange de Jiel het brons. Jaap van Rijn reed de ruin vanaf de vierde omloop nadat De Leeuw met zijn twee paarden zichzelf had geloot. Dutch Buitenzorg en Djimmy Schneider werden na verlies in de derde omloop tegen Archange de Jiel bijgeloot. Zij eindigden als vierde.

Omzetrecord

De organisatie in Purmerend kan terugkijken op een geslaagd evenement. Niet alleen de kwaliteit van de koers was goed, ook het weer was uitstekend. Mede hierdoor was de publieke belangstelling enorm. Dit leidde tot een lokaal omzetrecord bij de totalisator van 37.061,50 euro.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.