Eigenaartrainer Arnold de Wit overleden

30 juni 2020 19:13

Arnold de Wit is afgelopen maandag overleden. De Wit was jarenlang in de drafsport actief. Met Calistokingsdeep behaalde hij zijn grootste successen. De Wit vocht al geruime tijd een ongelijke strijd uit tegen een levensbedreigende ziekte. Tot veler verdriet moest hij deze strijd staken. De Wit werd 55 jaar.

De Wit was een groot drafsportliefhebber en regelmatig actief op de kortebaan. Het rijden van zijn paarden liet hij het liefst aan een ander over, maar zo nu en dan kroop hij ook zelf op de sulky. Met Argentan had hij tussen 2008 en 2011 een draver die zo nu en dan in de prijzen reed. Zijn grootste triomfen behaalde hij met Calistokingsdeep. De ruin won in 2017 in IJmuiden en Bemmel en een jaar later in Santpoort en Purmerend. Vorig jaar groeide zijn pupil uit tot de absolute smaakmaker van het seizoen. Calistokingsdeep streed om elke meter en gaf zich nooit zomaar gewonnen. Met opnieuw een zege in Purmerend kregen de ruin en De Wit loon naar werken.

Helaas werd De Wit almaar zieker, maar bleef hij strijden. Hij was vorig jaar nog regelmatig aanwezig op de kortebaan en kon zo de heldendaden van zijn Calistokingsdeep van dichtbij aanschouwen. Maandag verloor De Wit de ongelijke strijd die hij uitvocht. De redactie van Kortebaandraverijen.nl wenst alle nabestaanden van Arnold de Wit heel veel sterkte toe in deze zware tijd.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.