Egmond aan Zee nieuw op kalender

29 november 2012 13:01

De kans is groot dat de kortebaanliefhebbers in 2013 twee keer een ritje naar Egmond maken. Naast Egmond aan den Hoef in juli, staat dit keer ook Egmond aan Zee op de concept kalender. Deze kortebaan vindt plaats op donderdag 2 of donderdag 16 mei.

Helaas hebben wij nog geen toestemming om de gehele concept kortebaankalender te plaatsen. Wel kunnen we de meest opvallende kortebanen alvast noemen. Zo heeft Assendelft weer de eer om het seizoen af te trappen. De kortebaan op de Dorpsstraat vindt plaats op zaterdag 27 april, drie dagen later volgt Helmond.

IJmuiden keert terug op de kalender. Wel wordt er gekoerst op een nieuwe locatie. Een kortebaan in Zandvoort lijkt definitief van de baan, terwijl Middenbeemster een vaste plek heeft verworven. Hoofddorp is een maand naar voren geschoven naar half juli. Warmond heeft de eer om het Nederlands kampioenschap te organiseren. De Kortebaanbond is nog in gesprek met Oostzaan voor een kortebaan in 2013.

Kortebaandag

Bij voldoende animo van de verenigingen wordt het seizoen officieus geopend met een Kortebaandag op Drafcentrum Alkmaar. Waarschijnlijk vindt deze plaats op maandag 1 april (Tweede Paasdag). Sprintkoersen over 1100 meter voor kortebaners en een gelegenheidskoers voor kortebaanbestuurders vormden de afgelopen twee jaar de hoogtepunten van deze dag.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.