Dutch Buitenzorg zorgt voor prachtig slotstuk

14 oktober 2019 19:20

In een seizoen waarin de favorieten steevast de lakens uitdeelden, was maandag alles anders in ’t Zand. Dutch Buitenzorg en Djimmy Schneider wonnen de slotkoers, een combinatie die voor meer dan 60 tegen 1 ‘op het bord’ stond. Ook de nummers twee en drie Fip Junior (John Dekker) en Gaya Vip (Caroline Aalbers) waren door de wedders nauwelijks aangekeken. Doc Holiday en Bo Sprengers, de winnaars van vorig jaar, werden vierde.

Direct vanaf de eerste omloop waren verrassingen eerder regel dan uitzondering. Zo schakelde Gaya Vip Chief One uit en ging kampioen Ronny Brandt onderuit tegen Fip Junior. Eliot Charisma, de favoriet bij de totalisator, kon ook na de eerste omloop naar huis na verlies in de koninginnenrit tegen Southwind Raptor. Deze Southwind Raptor, bewezen de allersnelste kortebaner maar onbetrouwbaar in de eerste meters, schakelde zichzelf uit in de tweede omloop tegen Fip Junior.

Hierdoor kregen de outsiders vrij spel. Van de overgebleven paarden in de derde omloop had alleen Doc Holiday dit seizoen een kortebaan gewonnen. Hij werd echter opvallend gemakkelijk geklopt door Gaya Vip, de merrie die de laatste weken grossierde in galoppades maar op de Keinsmerweg haar hoofd wel bij het werk hield. Doc Holiday kreeg via bijloting echter een nieuwe kans.

Dutch Buitenzorg en Djimmy Schneider tijdens de huldiging in ’t Zand.

Moeizaam seizoen

Dutch Buitenzorg bleek uiteindelijk de snelste outsider. De ruin kende een moeizaam seizoen. Hij maakte te vaak galoppades en was daardoor geen schim van de kampioen van weleer. In september kwam de troef van Djimmy Schneider beter in vorm en behaalde diverse ereplaatsen. In ’t Zand vielen alle puzzelstukjes in elkaar en haalde hij oppermachtig de winst binnen door Fip Junior in de eindstrijd te verslaan.

Ook voor de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl was het een mooie middag. Zij werden na wat moeizame weken, waarin het allemaal wat minder liep, tweede en derde met Fip Junior en Gaya Vip. Doc Holiday moest genoegen nemen met de vierde plaats. Na een lang seizoen was hij de startprocedure in de laatste ritten zichtbaar zat.

Meer dan een miljoen omzet

Champagne was er na afloop in de totalisatorwagen van Runnerz. Ondanks de slechte weersomstandigheden boekte ’t Zand een lokaal omzetrecord van 34.024,50 euro. Het bleek voldoende om voor het eerst de magische grens van 1.000.000 euro omzet te slechten op de kortebaan in 2019. Een prachtig resultaat.

De kampioenen van 2019 met van links naar rechts: Jaap van Rijn, Bo Sprengers en John de Leeuw.

Eerder op de middag zette de Kortebaanvereniging De Volharding de kampioenen in het zonnetje. Ronny Brandt werd ‘paard van het jaar’, John de Leeuw won de pikeurstitel en Bo Sprenger prolongeerde haar titel bij de leerlingpikeurs. Jaap van Rijn mocht zich voor de eerste keer laten huldigen als trainerskampioen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.